Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis se supune și semneză: Două legi importante au fost promulgate

iohannis birou semneaza

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele pentru promulgarea Legii privind pieţele de instrumente financiare şi a Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind personalul navigant.

Cele două legi vizează transpunerea unor directive europene în legislaţia naţională.

Citește și: Iohannis, obligat să o revoce pe Kovesi: CCR a trimis motivarea la Monitorul Oficial-Ce conține documentul

Legea privind pieţele vizează, între altele, potrivit expunerii de motive, mutarea tranzacţiilor OTC pe locurile de tranzacţionare prin instituirea obligaţiei de tranzacţionare pe acestea pentru anumite instrumente financiare de natura acţiunilor şi derivatelor şi înfiinţarea unui nou loc de tranzacţionare - SOT - pentru alte instrumente decât cel de capital; creşterea importanţei operatorilor independenţi prin lărgirea regimului acestora, fiind cuprinse mai multe instrumente financiare, introducerea conceptului de tranzacţionare algoritmică, extinderea gamei instrumentelor financiare pentru a include şi certificatele de emisie de gaze cu efect de seră şi derivatele acestora.

Prin legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind personalul navigant, sunt introduse reglementări specifice privind condiţiile în care un membru al unui organism special de negociere sau al unui comitet european de întreprindere ori supleantul unui astfel de membru, care este membru al echipajului unei nave maritime, are dreptul şi poate participa la o reuniune a organismului special de negociere.

Citește și: Eugen Teodorovici, mesaj tăios pentru un gigant de pe piața locală! Replică de senzație a ministrului de Finanțe

În cazul procedurilor specifice concedierilor colective, în cazul în care concedierea colectivă vizează membri ai echipajului unei nave maritime, se introduce obligaţia ca angajatorul să notifice şi autoritatea competentă a statului sub al cărui pavilion navighează nava.

Prin această lege sunt introduse, cu privire la drepturile conferite lucrătorilor în cazul transferului întreprinderii, prevederi referitoare la situaţiile în care prevederile naţionale se aplică transferului unei nave maritime care face parte din transferul unei întreprinderi, unităţi sau al unei părţi de întreprindere sau de unitate.

Citește și: Oreste aruncă bomba despre Mircea Badea: „Tu însuți fiind un pui de turnător”

De asemenea, prin actul normativ se reglementează faptul că legislaţia naţională privind transferul de întreprindere nu se aplică în cazul în care obiectul transferului constă exclusiv din una sau mai multe nave maritime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.