Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş, făcuţi praf: 'Sunteţi cvasi-mediocri'

iohannis ciolos

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş sunt pur şi simplu făcuţi praf de un important profesor.

Profesorul Marian Staș a făcut parte din grupul de specialiști selectați de fostul ministru al Educației, Adrian Curaj, pentru elaborarea unei noi arhitecturi curriculare de învățământ. El trage, astăzi, un semnal de alarmă, public, președintelui țării și premierului şi le adresează mai multe cuvinte dure. " Vestea foarte proastă e că Educația feudală, ce toacă sistemic România, omoară în chinuri mult mai lungi decât Sănătatea feudală, ce poate livra instant aberații precum moartea domnului Lăzărescu (am folosit adjectivul consacrat recent de ministrul Vlad Voiculescu). Crude, în fond, dar eficiente pompieristic, ororile din Sănătate ne explodează în față cu atâta sânge și revoltă încât răspunsul instituțional înfricoșat poate fi, tardiv, salutar la moment.

Citeşte şi: Adrian Năstase vrea să fie avertizor de integritate: Propunere inedită pentru Raluca Prună

După #colectiv a zburat un guvern întreg. După #hexipharma a zburat ministrul de resort. Școala, în schimb – mereu sub radarul necesarei chirurgii de sistem – metastazează mult prea lent, astfel încât impostura „rinocerilor” (apud Ionesco) României „limbii de lemn” (apud Françoise Thom) escamotează abil și cinic chiuretarea răului ce continuă să se propage letal, asemeni anesteziei sinucigașe din pilda broaștei fierte", a tunat profesorul, conform qmagazine.ro.

Citeşte şi: Un primar PSD şi-a dat demisia pentru că...muncește prea mult: A ajuns în spital

Şi asta nu e tot. "Domnule președinte Klaus Iohannis, eu m-am așteptat la cu totul altceva din parte-vă, când ne-am întâlnit în vara 2014, la Club România. V-am acordat votul meu nu ca să vă bateți joc de el, ca acum, paralizat în asana non-combat.   Ați lăsat de izbeliște comanda strategică a procesului, iar coechipierele dumneavoastră de la Educație și Cercetare au în prea mică măsură tot ce le trebuie ca să compenseze frustrantul dumneavoastră, amar, farniente. Consultare online, așa, de vară? I mean, c’mon, Sir, you kiddin’?!… Nu ați spus un cuvânt despre cadrul strategic pentru schimbarea paradigmei Educației. Nu ați spus un cuvânt despre valorile pe care Școala are a le cultiva acum, în secolul XXI. Iar faptul că ați condus un inspectorat școlar nu mă impresionează plăcut; ba chiar îmi dă neliniști, în condițiile în care primele instituții ce trebuie stinse pentru ca școala preuniversitară să funcționeze nealienată politic sunt fix isemebeul și isejeurile, de departe cele mai îmbâcsite în miasma lor comunistă.

Citeşte şi: Accident grav în Iaşi: O şoferiţă a pierdut controlul maşinii şi a făcut şapte victime / VIDEO

Domnule prim-ministru Dacian Cioloș, problema mea de fond cu dumneavoastră e că vă alegeți bătăliile. Le conduceți cu dublu standard și o eludați fix pe cea strategică, Educația. Pe de o parte, acționați spectaculos și vă înconjurați de coechipieri precum Vlad Voiculescu și Cristi Ghinea (o includ aici și pe Cristiana, măcar pentru spectaculosul succes pe numele său Delta Văcărești – deși și ea își alege bătăliile, și asta nu e bine deloc!…), iar pe de altă parte, vă lăsați capturat de rinocerii lași, ipocriți și mincinoși de la Educație. Ei sunt mult mai mulți, nu doar tehnocratul în funcție.

Citeşte şi: Accident groaznic: Un avion MiG-27 a lovit o maşină și un bloc / VIDEO

Dumneavoastră sunteți captiv în cornul rinocerului de sistem. Nu știți sau nu vreți să știți și nu faceți nimic să evadați și să-i luați gâtul, rinocerului, așa cum faceți la Sănătate și la Fonduri Europene. Cu farsa numită plan-cadru pentru gimnaziu, ministrul Curaj și-a bătut joc de memoria lui Solomon Marcus, care s-ar răsuci în mormânt dacă ar vedea făcătura de tabel din aprilie (pe cele precedente, din aceeași oală, le-a numit caricaturi în nenumărate rânduri; vă spun eu că nu pentru acest „meșteșug de tâmpenie”, apud Mircea Miclea, și-a dat viața dragul nostru academician, ci pentru o cu totul altfel de școală). Și-a bătut joc și de mine, mințindu-mă în față, dar eu sunt infinit mai puțin însemnat decât Magister Ludi Marcus (apud Hesse).  Așa ceva e inadmisibil pentru un prim-ministru integru. vasi-mediocri, când ar fi trebuit să străluciți din secunda întâi, dând Educației chip nou, cu minți și inimi de bărbați de stat adevărați. Dacă aș fi ipocrit și corect politic, aș spune că prea puțin vă pasă. Măcar snagă de-ați avea!… În fapt, însă, nici snagă n-aveți și nici de Educație nu vă pasă, domnilor! Nu vă pasă, fi-v-ar nepăsarea de toată rușinea să vă fie!… P.S.: Marți, 5 iulie, premierul Cioloș l-a demis pe ministrul Curaj. Nota 7. ", a mai spus Maruis Stas conform sursei citate.

Citeşte şi: Marea Britanie încasează o MEGA-LOVITURĂ după Brexit: Ce a urmat după prăbușirea lirei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.