Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie încasează o MEGA-LOVITURĂ după Brexit: Ce a urmat după prăbușirea lirei

facebook
brexit

Britanicii au votat ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, iar acum problemele vin lanţ. S-au blocat investiţii de 14 miliarde de lire sterline.

Citeşte şi: Primele declaraţii ale viceprimarului Tuddy: Ce vrea să facă omul lui Tăriceanu la Bucureşti

Votul de la referendumul din 23 iunie a trimis unde de soc prin pietele financiare, unde lira s-a devalorizat puternic in fata dolarului, actiunile mai multor companii s-au prabusit la bursa, iar mai multe fonduri imobiliare au fost suspendate. Scaderea dramatica a lirei sterline si presiunea asupra sectorului imobiliar din Marea Britanie a facut ca mai multe companii de investitie in sectorul imobiliar sa blocheze alocarea unor fonduri in valoare de 14 miliarde de lire, pentru construirea unor centre comerciale, cladiri de birouri si depozite. Henderson Threedneedle Columbia si Canada Life, dar si Standard Life, Aviva si Prudential's M&G au suspendat tranzactiile dupa ce au fost asaltate de investitori, drept urmare a incertitudinii de pe piata financiara din Marea Britanie.

Citeşte şi: IMAGINI HORROR cu o bătaie la un club din Rusia: Au atacat cu drubjele / VIDEO

Lira sterlina a coborat miercuri la un nou minim al ultimilor 31 de ani, investitorii cautand active sigure, astfel ca yenul japonez se apreciaza, in timp ce randamentele obligatiunilor ating niveluri scazute record la nivel global, relateaza Bloomberg. Moneda britanica a trecut de minimele atinse imediat dupa referendumul britanic pentru Brexit din 23 iunie, fiind in coborare cu 0,9%, la 1,2905 dolari pe unitate, dupa ce a atins in timpul tranzactiilor cel mai redus nivel din ultimii 31 de ani, de 1,2798 dolari pe unitate.

Citeşte şi: Noi ORORI ale ISIS: AU FIERT DE VII 7 dezertori în timpul unui atac /FOTO

Yenul s-a apreciat cu 0,6%, la 101,1 unitati pentru un dolar. Euro a coborat cu 0,2%, la 1,1050 dolari pe un unitate. Compania M&G Investments a suspendat marti activitatea unui fond imobiliar de 4,4 miliarde de lire sterline (5,7 miliarde dolari), urmand exemplul Aviva Investors si Standard Life Investments, in urma solicitarilor numeroase ale investitorilor de retragere a banilor. Randamentul titlurilor Trezoreriei SUA pe termen de 10 ani a scazut la un minim record, iar randamentele obligatiunilor japoneze cu maturitati mai mari au coborat la niveluri fara precedent, conform ProTV.

Citește și: Carla Bruni, soția lui Nicolas Sarkozy, a postat o poză cu ea goală / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.