Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Iohannis le-a promis sindicaliștilor că va gira un acord, greva profesorilor continuă

Antena 3
proteste-educatie

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, marţi, la Cotroceni, mai bine de o oră, cu sindicaliştii din educaţie.

UPDATE 30 mai, ora 16.00 - Liderii sindicali au afirmat după întâlnire că greva va continua, pe fondul scandărilor „nu cedăm” ale protestatarilor adunați la Cotroceni.

  • Sindicaliștii au povestit că i-au cerut lui Iohannis să se implice pentru a media un acord, iar șeful statului s-a angajat să gireze o înțelegere între Executiv și greviști precm și noua grilă de salarii din viitoarea lege a salarizării unice.
  • Simion Hăncescu, liderul FSLI, a precizat că șeful statului le-a cerut să facă tot posibilul pentru a înceta greva și le-a transmis acestora că mai mult decât s-a oferit până acum nu se poate face. „Ne-a spus că nu pot crește salariile de la 1 iunie”, au adăugat sindicaliștii.

La întâlnire au participat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale "Alma Mater", Anton Hadăr şi un reprezentant al elevilor.

Sindicaliştii din sistemul de învăţământ care au protestat marţi, începând cu ora 11,00 în Piaţa Victoriei, au ajuns la Palatul Cotroceni în jurul orei 14,30.

Liderii de sindicat au solicitat intervenţia de urgenţă a preşedintelui Klaus Iohannis, după ce nici la întâlnirea de marţi cu reprezentanţii Guvernului cele două părţi nu s-au înţeles pentru închiderea conflictului.

Solicitările sindicaliştilor vizează majorări salariale de 20% în timp ce oferta autorităţilor are în vedere prime de 4.000 de lei pentru personalul didactic şi de 1.500 de lei pentru cel nedidactic.

Greva generală din învăţământ a debutat pe 22 mai.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.