Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis spune că bătaia pe funcții e normală: Câteodată lumea crede că politicienii trebuie să discute numai despre principii

negocieri

Preşedintele Klaus Iohannis a oferit miercuri o explicație pentru disputele dintre PNL, USR PLUS și UDMR la negocierea viitorului Guvern.

Citește și: LISTA deputaţilor şi senatorilor - Cum se împart pe judeţe şi pe partide cele 465 de mandate/ DOCUMENT

„E evident că trebuie discutat şi despre funcţii. Câteodată lumea crede că politicienii trebuie să discute numai despre principii. E adevărat că sunt principii, dar cineva trebuie să le pună în practică şi fiecare partid vrea să îşi impună oamenii cei mai buni. Unii negociază ministerele şi probabil şi numele, alţii negociază în Parlament, alţii negociază programul de guvernare. Altfel nu se poate forma un guvern”, a afirmat Iohannis, întrebat în legătură cu disputele PNL-USR PLUS-UDMR legate de împărţirea funcţiilor în vederea formării unei coaliţii guvernamentale.

Întrebat când va avea a doua rundă de consultări cu partidele parlamentare, preşedintele Iohannis a răspuns: „Când se cristalizează un pic rezultatele”.

Şeful statului a mai afirmat, întrebat dacă va interveni ca mediator, în cazul în care partidele nu ajung la un consens, că nu va lăsa ţara fără Guvern.

„Nu voi lăsa ţara fără guvern, dar în această etapă rolul partidelor este de a negocia şi de a veni cu o propunere de premier. Dar repet, nu voi lăsa ţara fără Guvern. Nicu nu ar trebuie să dureze mai mult decât câteva săptămâni (negocierile – n.r.)”, a explicat Iohannis.

Negocierile pentru formarea unei coaliţii guvernamentale au ajuns din nou la un blocaj la întrunirea de marţi a liderilor PNL, USR-PLUS şi UDMR, în condiţiile în care Ludovic Orban susţine că trebuie să respecte mandatul dat de partid, acela de a solicita postul de premier şi pe cel de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru PNL, aceasta fiind revendicată şi de USR. Orban a avansat propunerea ca el să fie premier, iar USR PLUS a cerut timp de gândire. Discuţiile oficiale vor fi reluate joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.