Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis spune că e de acord ca România să fie criticată de partenerii din UE și din NATO: 'E obligatoriu să se atragă atenția' - VIDEO

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a spus, miercuri seara, la Palatul Cotroceni, că nu e deranjat de criticile statelor din UE și NATO la adresa României. Ba, mai mult, șeful statului consideră criticile venite din exterior ca fiind obligatorii.

”De la partenerii noștri trebuie luate foarte, foarte în serios. Noi suntem împreună în UE și vrem să construim o uniunea mai puternică. Este bine ca toată lumea să acționeze în a îmbunătăți mersul. Știu că sunt voci care spun că se amestecă partenerii noștri externi. Această abordare este o eroare și este fundamental greșită. Când ceva nu merge neapărat așa cum trebuie, atunci trebuie să se atragă atenția. Aceste semnale trebuie luate în serios, cum trebuie luată în serios opinia Comisiei de la Veneția, care se află zilele următoare în Romania, nu pentru a ne critica, ci pentru a ne ajuta să construim o legislație mai modernă. Anumite abordări populiste le refuz clar și categoric. Noi suntem într-o uniune a valorilor. Noi dorim să ne consultăm cu parteneri bine intenționați care vin să ne ajute. Aceste lucruri trebuie foarte bine înțelese și să fie importante pentru toți. Nu putem să fim într-o comunitate și să ne izolăm de această comunitate.”, a declarat Iohannis.

Citește și: Adrian Mutu, datorie uriașă! Ce bani refuză să îi dea fostei soții, Alexandra Dinu

Afirmațiile lui Klaus Iohannis survin după întâlnirea cu premierul Olandei, Mark Rutte. Pe 28 iunie, 12 state partenere, Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi Statele Unite ale Americii, transmit autorităţilor române un mesaj comun prin care cer să nu fie slăbit statul de drept prin modificarea Codurilor penale şi de procedură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.