Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis transmite condoleanțe în numele poporului român la decesul Prințului Philip: 'Plecarea sa lasă în urmă un gol de neumplut'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Carmen Iohannis Klaus Carmen Klaus fac cu mâna

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri mesaje de condoleanţe Majestăţii sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi Prinţului Charles, în urma trecerii în nefiinţă a Alteţei Sale Regale Prinţul Philip, informează Administraţia Prezidenţială. „Prinţul Philip a fost şi rămâne o sursă de inspiraţie nu numai pentru milioane de cetăţeni ai Regatului Unit şi Commonwealth-ului, dar şi pentru întreaga lume”, a transmis şeful statului.

„În numele poporului român şi al meu personal, doresc să transmit Majestăţii Voastre şi întregii Familii Regale, condoleanţe şi regrete pentru dureroasa pierdere suferită. Alteţa Sa Regală Prinţul Philip a fost şi rămâne o sursă de inspiraţie nu numai pentru milioane de cetăţeni ai Regatului Unit şi Commonwealth-ului, dar şi pentru întreaga lume.”, a transmis preşedintele Iohannis Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a.

Citește și: Imagini INEDITE cu Prințul Philip și Regele Mihai: erau verișori și au copilărit împreună

De asemenea, în mesajul adresat Alteţei Sale Regale Charles, Prinţ de Wales, preşedintele Klaus Iohannis a evocat faptul că Alteţa Sa Regală Prinţul Philip „a fost un exemplu de loialitate, verticalitate şi demnitate”.

„Memoria sa va rămâne în conştiinţa omenirii drept o personalitate remarcabilă, iar plecarea sa lasă în urmă un gol de neumplut.”, a mai spus şeful statului.

Citește și: Mesajul Patriarhului Daniel transmis Familiei Regale a Marii Britanii: 'Ne rugăm lui Dumnezeu să așeze sufletul robului în lumina, pacea și dragostea Treimii'

Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth II, a murit, vineri, la vârsta de 99 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.