Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis transmite un mesaj dur Austriei: România nu este parte din problemă!/ Video

Iohannis consiliu

Președintele Klaus Iohannis a explicat că Austria leagă în mod greșit problema Schengen de migrație, ceea ce nu este corect. Iohannis a explicat că România își dorește să fie parte a soluției Uniunii Europene la migrație.

”Vom vorbi despre aspecte ale migrației legate de extern, cum facem să apărăm granița externă a UE mai bine, cum facem să returnăm mai bine migranții, cum facem să acordăm mai rapid azilul politic.

România nu este sursă de migrație și România nu este țară de tranzit. Noi știm să ne protejăm granițele! Problema este una europeană și suntem dispuși să lucrăm pentru găsirea unei soluții la nivel european.

Ca să fie foarte clar: a nu se confunda migrația cu Schengen. Schengen se referă la o libertate de circulație a cetățeanului european, în timp ce migrația se referă la cetățenii din afara Uniunii Europene.

A, că în opinia unor state membre există o legătură între aceste chestiuni, am luat act de această poziție. România nu este parte din problemă, dar suntem dispuși să fim parte a soluției. ”, a spus Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.