DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Klaus Iohannis, un nou atac la PSD: 'Ne-a oferit constant doar fantasmagorii'

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a spus miercuri, la inaugurarea celui mai modern ambulatoriu de spital de stat la Suceava, că guvernarea PSD a pus din condei măsuri în programul de guvernare cu care i-a amăgit pe români, „însă a rămas repetent”.

Iohannis a felicitat autoritățile din Suceava pentru inaugurarea noului ambulatoriu integrat de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, spunând că are toată aprecierea pentru această inițiativă locală care „demonstrează cum o administrație responsabilă orientată către cetățean a reușit să găsească resursele necesare pentru a finaliza o unitate sanitară modernă”, în care pacientul să fie tratat în condiții pe care le-ar numi „normale”.

„Cu atât mai importantă este această realizare, cu cât vine într-un context în care guvernarea PSD ne-a oferit constant doar fantasmagorii! În realitate, nu avem nici spitale regionale, nici examen de rezidențiat reformat, iar eșecul guvernării PSD în ceea ce priveşte măsurile asumate în Programul de Guvernare pe sănătate este evident. Avem, iată, la Suceava un model de bune practici în sistemul de sănătate românesc și îmi doresc să avem astfel de exemple peste tot în țară. Extinderea şi modernizarea acestui ambulatoriu și vreau să se știe foarte clar, s-au făcut cu fonduri de la Consiliul Județean şi cu fonduri europene. Inversarea piramidei serviciilor de sănătate este o prioritate pentru sistemul de sănătate românesc, în vederea îmbunătățirii performanței, dar şi a sustenabilității”, a afirmat președintele, conform Mediafax.

Kelemen Hunor, dialog incendiar cu Denise Rifai: 'Cerem un acord scris înainte de a susține guvernarea'

Potrivit lui Iohannis, asistența medicală spitalicească, predominantă în România, dovedește o structură a sistemului sanitar perimată și generatoare de costuri pe care țara nu și le permite, aceasta fiind concluzia generală a experților şi a rapoartelor asupra sistemului de sănătate românesc.

„Regândirea structurii asistenței medicale, prin prioritizarea medicinei primare, preventive şi de ambulatoriu, inclusiv prin alocări financiare mai mari acestor domenii, reprezintă soluția pentru a aduce sistemul de sănătate din România în parametri normali. Am subliniat aceste aspecte ori de câte ori am avut ocazia, solicitând decidenților să acționeze. Din nefericire, guvernarea PSD nu a făcut altceva decât să pună din condei măsuri într-un program de guvernare cu care i-a amăgit pe români, însă a rămas repetentă la implementare”, a adăugat șeful statului.

Iohannis a spus că medicina primară şi cea de ambulatoriu constituie piatra de temelie a oricărui proiect de modernizare a sistemului de sănătate în direcția sustenabilității, a performanței şi, în definitiv, a traiectoriei europene: „a trata pacienții în ambulatoriu conduce la degrevarea spitalului de anumite sarcini, la reducerea costurilor, cu beneficii pentru pacient, comunitatea medicală şi sistemul de sănătate. Pacientul va beneficia de un serviciu medical de calitate, atunci când are nevoie şi acolo unde are nevoie, personalul medical din ambulatoriu își va putea desfășura activitatea într-un spațiu modern şi dotat foarte bine, aici, la dumneavoastră, iar cel din spital se va putea concentra asupra acelor pacienți care într-adevăr necesită spitalizare. Pe scurt, acest nou ambulatoriu integrat de specialitate aduce respect pentru pacient şi pentru întregul personal medical!”.

Președintele Klaus Iohannis a participat la inaugurarea ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, construit în mai puțin de un an.

Autoritățile locale spun că este vorba despre cel mai modern ambulatoriu din spitalele de stat, având toate specialitățile integrate, cu circuit separat pentru copii.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că ambulatoriul a costat 7,3 milioane de euro, din care 5,2 milioane de euro a fost construcția, iar restul aparatura. Din suma totală, 5,3 milioane de euro au venit din fonduri europene, iar restul de la autorități și din banii spitalului. Ambulatoriul se întinde pe 4.100 de metri pătrați și are 23 de cabinete medicale.

„Să nu se teamă nimeni de descentralizare”, a spus Flutur.

La finalul inaugurării, președintele și autoritățile au plantat un copac în curtea spitalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.