Singurul Exit Poll din Romania disponibil online, 06.12.2020 21.00. Au mai rămas 25 ore 11 minute
 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Konieczny: Listarea Hidroelectrica ar putea să nu mai aibă loc în acest an

hidroelectrica

Listarea Hidroelectrica ar putea să nu mai aibă loc în acest an dacă nu există un angajament mai puternic în luarea unor hotărâri din partea Guvernului, a declarat marți Greg Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea, într-o conferință de presă.

"Cred că motivul principal este ritmul procesului actual de de pregătire a societății pentru oferta publică inițială. Compania nu poate să intre în oferta publică inițială fără un Consiliu de Administrație și fără un management executiv care să aibă un plan pentru acea companie. Este și problema acelor active vechi de 20-30 ani care trebuie scoase din bilanțul companiei. Pentru aceasta este nevoie de hotărârea Guvernului, de hotărârea Adunării Generale a Acționarilor. Un alt aspect este și structura de capital la Hidroelectrica. Credem că și acest lucru ar trebui să primească un răspuns pentru a maximiza prețul în cadrul acestei listări. Deci totul depinde de când de iau aceste decizii", a spus Konieczny.

Potrivit acestuia, procesul este lent și ar trebui să existe un angajament mai puternic în luarea unor hotărâri din partea Guvernului. Pe de altă parte, Konieczny a menționat că premierul Sorin Grindeanu și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini procesul de listare a Hidroelectrica, în urma unei întâlniri între oficialii Fondului Proprietatea și cei ai statului. "Premierul a avut o întâlnire de lucru cu noi pentru în care s-a discutat și despre oferta publică inițială de la Hidroelectrica iar domnul prim-ministru și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini acest proces de la nivelul funcției sale. Am discutat, de asemenea, și unele aspecte tehnice mai de detaliu, planuri de lucru sau aspecte de care ar trebui să se ocupe ambele părți pentru a accelera procesul și, de asemenea, pentru a maximiza valoarea ofertei", a declarat Grzegorz Konieczny.

El a precizat că Hidroelectrica nu are nevoie de numerar suplimentar pentru investiții. "Am discutat nu doar cu domnul prim ministru, dar și cu ministrul de finanțe pentru că suntem conștienți de deficitul bugetar din acest an. Dacă oferta publică inițială a Hidroelectrica se face printr-o majorare de capital, acesta este un proces foarte larg utilizat pentru a avea un efect de levier înainte ca o companie să primească un aflux de bani. Dacă ne uităm la nevoile de investiții ale Hidroelectrica, compania nu are cu adevărat nevoie de numerar suplimentar pentru investiții. Toate investițiile pot fi ușor finanțate din fluxul de numerar dacă nu din amortizări. Este vorba, de asemenea, și de maximizarea prețului Hidroelectrica în timpul ofertei publice inițiale", a afirmat oficialul FP.

În 2013, Guvernul a decis listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori București, prin majorarea capitalului și lansarea unei oferte publice primare de vânzare de acțiuni a unui pachet nou emis reprezentând 15% din capitalul social existent anterior majorării, conform Agerpres. Statul român deține 80% din Hidroelectrica, prin intermediul Ministerului Energiei, iar 20% din acțiuni sunt deținute de Fondul Proprietatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.