Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kosovo: Partidele de stânga au format noul guvern

Reuters - Agerpres
kosovo parlament

Partidele de stânga din Kosovo au format luni un nou guvern, după ce au obţinut o victorie zdrobitoare luna trecută în alegeri, premierul Albin Kurti promiţând vaccinuri şi locuri de muncă, notează AFP preluat de agerpres.

Albin Kurti, liderul partidului anti-sistem Vetevendosje, şi cabinetul său au primit 67 de voturi în parlament din totalul de 120, cu 30 de voturi împotrivă.

Aceste alegeri marchează a treia schimbare de guvern de când pandemia de COVID-19 a lovit Kosovo, făcând aproape 1.800 de morţi şi agravând crizele economice, sociale şi sanitare ale provinciei.

În timp ce vaccinarea a început în toată Europa, Kosovo, una dintre cele mai sărace regiuni ale continentului, se luptă încă să obţină doze pentru cei 1,8 milioane de locuitori ai săi.

"În termen de un an, intenţionăm să oferim vaccinuri la 60% din populaţie, ceea ce ar fi suficient pentru a reveni la o situaţie normală", a declarat Albin Kurti în parlament cu ocazia prezentării cabinetului său alcătuit din 15 membri.

Se aşteaptă ca guvernul său să fie supus unei presiuni puternice din partea UE şi SUA pentru a relua tratativele cu Serbia.

Belgradul respinge în continuare independenţa declarată de Kosovo în 2008, o sursă de tensiuni majore în regiune, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.