Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi, acuzată că a oprit un dosar în care apărea fostul soț. REACȚIA șefei DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
laura codruta kovesi Inquam Photos

Șefa DNA Laura Codruța Kovesi a declarat într-un interviu pentru ziare.com că nu „protejează pe nimeni” și nu a mai vorbit cu fostul soț din ziua divorțului. Clarificările șefei DNA vin în contextul în care numele fostului soț al Laurei Codruța Kovesi apare într-un dosar de corupție vizând autostrada Sibiu-Orăștie, cunoscută ca autostrada scufundată, iar ancheta a fost oprită de DNA, conform jurnaliștilor de la Evenimentul Zilei.

„Nu mai vorbesc cu fostul sot din ziua divortului. Sunt 10 ani de atunci. Nu stiu sa va raspund despre ce face sau nu.”, a spus Kovesi, întrebată dacă a încercat să-l protejeze pe fostul soț de ancheta penală în cazul autostrăzii surpate.

Kovesi vorbește în PREMIERĂ despre 'sufrageria lui Oprea'. Ce spune șefa DNA


„Nu. Nu protejez pe nimeni niciodata, nu am nicio legatura cu fostul sot, nu stiu ce se intampla cu el.”, a adăugat Kovesi.

Întrebată dacă știa că dosarul autostrăzii este instrumentat de procurorul Mihaela Iorga Moraru, Kovesi a spus că nu cunoaște aceste lucruri și nu o interesează cine a investigat.

„Nu cunosc aceste lucruri, nu ma intereseaza cine este investigat. Initial, acel dosar a fost la o doamna procuror care a inceput investigatiile, a iesit apoi la pensie, dosarul a fost repartizat dnei Iorga, care a continuat activitatile in dosar, a dispus masuri preventive, a dispus anumite activitati necesare pentru a strange probe, dosarul este repartizat acum altui coleg si se lucreaza ritmic in el. (...) Nu, dar vorbim despre constructii de autostrazi, sunt necesare expertize tehnice, e un volum mai mare de activitati care trebuie facut. Complexitatea dosarului a facut sa nu poata fi solutionat in 6 sau 8 luni ca alte dosare. Dar daca cineva are suspiciuni cu privire la felul in care se desfasoara ancheta, se poate face plangere la Inspectia judiciara.”, a completat Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.