Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi, despre CONTROLUL pe care Inspecția Judiciară îl va face la DNA: 'Așteptăm'

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi dna

Șefa DNA Laura Codruța Kovesi a explicat marți de ce a cerut ca ședința Consiliului Superior al Magistraturii să fie făcută la secret. De asemenea, șefa DNA le-a spus jurnaliștilor prezenți că vor primi răspunsurile de la CSM.

„Nu pot să vă spun, au fost discuţii confidenţiale, veţi afla concluzia de la CSM. Sunt motive care au apărut în două dosare care sunt în curs de investigare la DNA.”, a spus Kovesi la plecarea de la CSM.

La ieşirea din sediul CSM, Kovesi a fost întrebată de jurnalişti despre controlul pe care Inspecţia Judiciară îl va face la DNA, la solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. 

„Am fost anunţaţi în mod oficial de efectuarea acestui control. El vizează perioada 1 ianuarie 2016 până în prezent. Pot să vă spun că, în perioada ianuarie 2016 până în prezent, au fost peste 126 de verificări pe chestiuni punctuale solicitate sau efectuate de Inspecţia Judiciară, precum şi controale tematice făcute la DNA. În toate cele peste 100 de cazuri şi în cele 8 controale nu s-au constatat ilegalităţi sau chestiuni de încălcare a legii. Noi aşteptăm acest control. Sunt convinsă că toţi procurorii din DNA au respectat legea şi aşteptăm ca rezultatele acestui control să fie făcute publice”, a mai spus Kovesi.

Procurorii Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, audiaţi la CSM în şedinţă SECRETĂ

Membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au decis marţi ca audierea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga să se facă în şedinţă secretă.

Pe 29 iunie, Kovesi a transmis Secţiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcţia de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-şef al secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate.

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din funcţia de procuror al DNA a lui Doru Florin Ţuluş "pentru existenţa unei suspiciuni rezonabile că imparţialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluţionat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.