Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi, ÎNGRIJORATĂ în presa străină: OUG 14 ar putea fi atacată şi declarată neconstituţională

kovesi

Procurorul-șef al DNA a declarat, într-un interviu pentru presa italiană, că se teme că OUG 13 privind modificarea Codurilor penale ar putea intra totuși în vigoare, dacă OUG14  este atacată și declarată neconstituțională.

„Primul (motiv – n.r.), ordonanţa de abrogare conţine formulări declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională. Din cauza neconstituţionalităţii, abrogarea ordonanţei ar putea fi declarată neconstituţională, invalidă”, a explicat Kovesi pentru La Repubblica, conform News.ro.

Din culisele ședinței CCR: 'E posibil ca OUG 13 să intre în vigoare prin respingerea OUG 14'

Laura Codruța Kovesi a precizat că îi este teamă că și în România ca și în alte țări europene, precum Italia sau Franţa, puterea politică ar putea încerca să limiteze prerogativele autorităţii de luptă împotriva corupţiei.

„Pericolul exista şi în trecut. În ultimii trei ani, de când lucrez aici, au fost multe Guverne la conducerea ţării, unele au încercat să ridice obstacole în calea muncii noastre. Iar în aceşti ani, am văzut multe propuneri de amendamente legislative care ar fi avut consecinţe negative pentru capacitatea noastră operaţională. Acum, problema cea mai gravă este că ultimul amendament a fost abrogat oficial, dar a fost publicat în Monitorul Oficial”, a subliniat șefa DNA.

Ordonanța de Urgență nr. 14, adoptată duminică de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial.  Prin această Ordonanță a fost se abrogată în întregime OUG 13

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.