Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi primește super puteri în Europa: va intra în coliziune directă cu oamenii lui Vladimir Putin

AFP
Laura Codruta Kovesi

Ar fi o idee minunată dacă Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, ar putea investiga încălcarea și eludarea sancțiunilor Uniunii Europene, a afirmat, luni, reprezentantul Parchetului UE, Frederick Babb, la prezentarea în Parlamentul European de la Bruxelles a unui raport academic privind aplicarea sancțiunilor europene.

Potrivit acestuia, eludarea sancțiunilor va fi în curând definită drept infracțiune în UE, iar acest lucru va duce la pedepse similare. Parchetele naționale și-ar desfășura propriile investigații într-o manieră dispersată, în timp ce parchetul UE este o organizație unitară, cu o strategie cuprinzătoare și va oferi o viziune amplă, vom raporta Parlamentului European și Consiliului UE în fiecare an, a menționat Babb.

Monitorizează oamenii Rusiei în Europa

Clara Portela de la Universitatea din Valencia a prezentat concluziile raportului, în care se subliniază că, până în prezent, monitorizarea aplicării sancțiunilor nu este uniformă în toate țările UE. Ea a indicat că, pentru obiectivele raportului, șase țări UE au fost examinate, fără a le nominaliza. Potrivit acesteia, monitorizarea confirmă marile diferențe la nivel instituțional și legislativ dintre țările UE în ceea ce privește sancțiunile.

În unele țări există un singur birou care monitorizează aplicarea sancțiunilor, în altele există mai multe. Legea europeană nu specifică ce capacități ar trebui să aibă țările din UE pentru a monitoriza respectarea sancțiunilor, a adăugat Portella.

Kim Olsen, de la Consiliul German pentru Relații Internaționale, a spus că țările din UE ar trebui să stabilească sarcini identice pentru autoritățile naționale pentru a pune în aplicare sancțiuni. Pentru ca societățile europene să poată să respecte sancțiunile, Parlamentul European ar putea solicita Comisiei Europene să mărească ajutorul acordat acestora și societății civile, a sugerat el.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.