Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi provoacă CUTREMUR în Europa: anunță un TSUNAMI de la Parchetul European

Inquam Photos - George Călin
Inquam Laura Codruța Kovesi

Procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a declarat, în Parlamentul European, că în primul an de activitate al instituției vor fi deschise cel puțin 2000 de dosare. Kovesi arată că doar din fraudarea de TVA la nivel european se scurg anual între 30 și 60 de miliarde de euro.

Citește și: Traian Băsescu dă PSD-ului soluția pentru criza politică: 'Eu, ca opozant la Guvernul Orban, i-aș vota'

”În primul an de activitate, Parchetul European trebuie să fie capabil să deschidă 2000 de cazuri. Estimarea mea este că procurorii desemnați de statele membre vor trebui să analizeze cel puțin 3000 de dosare, pe care ulterior să le instrumenteze sau să le transmită înapoi pentru soluționare autorităților judiciare din statul respectiv.

În ceea ce privește bugetul Parchetului European, am facut o analiză preliminară și am trimis apoi un raport către Comisia Europeană. Va fi așadar rândul Comisiei să se poziționeze în legătură cu acest buget, urmând ca apoi să fie sarcina parlamentului European și a Consiliului European de a se pronunța pe buget.

Am transmis Comisiei Europene un mesaj foarte simplu. Chiar dacă sunt încă multe lucruri de stabilit, trebuie să începem lucrul.

În cee ce privește fraudarea de TVA la nivel european, citând cele mai recente studii, vorbim despre o sumă cuprinsă undeva între 30 și 60 de miliarde de euro.

În ceea ce privește relația de colaborare cu Europolul, am stabilit deja un prim contact. În martie, voi merge la Haga pentru a mă întâlni cu președintele Europol.

În privința relației cu statele membre, am început o serie de vizite pentru a ajunge în toate cele 22 de state participante la proiectul Parchetului European. Vizitez cam 2-3 state pe săptămână. Scopul este de a vedea dacă statele membre încep acțiunile pentru a se pune în acord cu cerințele Parchetului European. Totodată, port discuții în legătură cu desemnarea procurorilor desemnați de fiecare stat în parte.

Sper ca toate statele să fie de acord cu desemnarea unui procuror full-time, care să lucreze pentru Parchetul European.

Recuperarea prejudiciilor va fi una din priorități, a declarat Kovesi în limba română, răspunzând unei întrebări formulate de eurodeputatul Tudor Ciuhodaru”, a spus Kovesi, conform RFI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.