Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi: Toate probele au valoare egală

TELEFON INTERCEPTARI

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, duminică, că toate probele au valoare egală, indiferent dacă este vorba de flagrant, interceptări ale comunicaţiilor sau declaraţii ale martorilor. 

"Toate probele au valoare egală. Flagrantul (...) este o activitate care poate fi de asemenea filmată şi înregistrată audio-video, dar în special flagrantul vizează o procedură a prinderii în flagrant care este prevăzută în Codul de procedură penală. Sunt foarte multe dosare în care se apelează la această procedură", a declarat Kovesi, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată la Pro TV. 

Şefa DNA a precizat că sunt multe dosare în care nu se apelează la interceptarea comunicaţiilor, fiind folosite alte mijloace de probă. 

"Sunt dosare în care apelăm, pentru a dovedi fapta, la măsuri de supraveghere tehnică, sunt situaţii în care soluţionăm dosare fără să apelăm la interceptări ale comunicaţiilor. Sunt foarte multe dosare în care nu folosim acest mijloc de probă. Dar toate probele au o valoare egală. Nu poţi să spui că înregistrarea discuţiilor dintre un inculpat şi un martor este mai importantă decât declaraţia unui martor. Nu, toate au aceeaşi valoare probatorie, doar că tezele probatorii pot fi diferite", a mai spus Laura Codruţa Kovesi. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.