Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul acuză Kievul de subminarea acordului de pace

Kremlinul a acuzat marţi forţele ucrainene de subminarea acordului de pace în estul Ucrainei prin lansarea unui atac împotriva rebelilor separatişti proruşi cu o zi în urmă, relatează Reuters, conform agerpres.

Într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia este extrem de preocupată de acest incident, care, potrivit lui, subminează eforturile de punere în aplicare a acordurilor de la Minsk.

Citeşte şi: Poroşenko se întoarce URGENT în Ucraina. Estul separatist stă pe un butoi de pulbere

"Regretăm că în urma acestui atac ... au fost ucişi oameni de ambele părţi ", a declarat Peskov. "Astfel de acţiuni agresive sprijinite de forţele armate ale Ucrainei subminează obiectivele şi sarcina de a realiza acordurile de la Minsk", a adăugat el.

Peskov a declarat că atacul a fost respins de rebeli şi a acuzat autorităţile ucrainene de a fi organizat ofensiva ca pe un subterfugiu pentru a încerca să distragă atenţia de la chestiuni interne şi alte probleme.

Armata ucraineană a anunţat luni că numărul soldaţilor săi ucişi în ceea ce a numit o ofensivă a separatiştilor proruşi a crescut la şapte, acestea fiind cele mai violente confruntări de la instituirea noului armistiţiu la sfârşitul lunii decembrie 2016.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.