Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul acuză Occidentul pentru criza gazelor

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susţinut joi că toate problemele cu livrarea gazelor ruseşti către Europa sunt provocate de sancţiunile occidentale, informează Reuters.

Pe de altă parte, a adăugat el, "nici măcar cele mai dure sancţiuni nu au făcut vreodată ţările să îşi schimbe poziţia" şi nici Rusia nu îşi va modifica atitudinea ca urmare a măsurilor occidentale împotriva sa.

Într-o convorbire cu jurnaliştii, reprezentantul preşedinţiei de la Moscova a afirmat că Rusia rămâne "o parte foarte importantă şi indispensabilă a securităţii energetice a Europei".

În contextul îngrijorării provocate în Europa de posibilitatea restricţionării în continuare a livrării de gaze ruseşti, Peskov a menţionat comentariile anterioare ale preşedintelui rus Vladimir Putin. Acesta a dat asigurări că Gazprom - concernul de stat rus în domeniul gazier - şi-a îndeplinit şi va continua să îşi îndeplinească obligaţiile faţă de clienţi.

Despre preşedinte, purtătorul de cuvânt a susţinut că este sănătos, deşi în ultimele luni au existat în Occident speculaţii pe tema unei presupuse boli. Peskov a dezminţit zvonurile respective despre Putin, afirmând că "nu sunt decât falsuri".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.