Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul anunță că va ocoli noile sancțiuni impuse de UE pe vânzarea de diamante: Erau previzibile!

pixabay
diamante

Kremlinul anunţă marţi că Rusia va ”ocoli” noile sancţiuni impuse de către Uniunea Europeană (UE) profitabilului comerţ cu diamante ruseşti, pe care Bruxelles îl consideră o sursă de finanţare a ofensivei ruse în Ucraina, relatează AFP.

Ţări din Occident au adoptat un număr important de sancţiuni economice împotriva Moscovei de la invazia Ucrainei în urmă cu aproape doi ani.

UE a adoptat luni al 12-lea pachet de măsuri de acest tip, prin care interzice importul de diamante ruseşti.

Interdicţia vizează pe de o parte atât diamantele naturale, cât şi sintetice, dar şi bijuteriile - începând din ianuarie -, iar pe de altă parte diamantele ruseşti tăiate în alte ţări - începând din septembrie 2024.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a apreciat marţi că interdicţia era ”previzibilă” şi că sectorul s-a ”pregătit”.

”Cred că există posibilităţi de ocolire a acestor sancţiuni. Există şi vor fi puse în aplicare (...) pentru a ne garanta interesele”, a dat el asigurări.

Preşedintele rus Vladimir Putin subliniază cu regularitate că aceste sancţiuni eşuează să îngenuncheze economia Rusiei şi subliniază asupra unei creşteri a PIB-ului rus. Însă inflaţia este mare, iar statul susţine industria prin comenzi militare, în timp de Rusia se confruntă cu penurii de forţă de muncă, după trimiterea a sute de mii de bărbaţi pe front şi după fuga altora din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.