Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul ar putea pregăti o operațiune sub steag fals în Rusia pentru a revigora susținerea războiul (ISW)

www.twitter.com
Belgorod

Propagandiștii de la Kremlin susțin că Ucraina intenționează să invadeze regiunea Belgorod a Rusiei, în timp ce alte surse ruse au spus că forțele ruse trebuie să recâștige controlul asupra Kupianskului din regiunea Harkov din Ucraina pentru a reduce riscul unei ofensive ucrainene, potrivit ISW.

Grupul de reflecție din D.C. a remarcat că „Pretențiile rușilor privind un atac iminent ucrainean asupra regiunii Belgorod sunt absurde și urmăresc doar să sperie publicul larg pentru a sprijini războiul”. Nu numai că „Ucraina nu are niciun interes strategic în invadarea Rusiei, ci nu are capacitatea de a face acest lucru la o asemenea scară”, a scris ISW.

În timp ce Rusia caută modalități de a susține sprijinul pentru războiul său împotriva Ucrainei, ISW a remarcat că sprijinul pentru invazia Rusiei este de fapt în scădere în rândul rușilor care trăiesc în regiunile care se învecinează cu Ucraina.

Rudele bărbaților mobilizați au organizat, de asemenea, proteste în 15 oblaste rusești de la sfârșitul lunii octombrie, cele mai notabile fiind în regiunile care se află la granița cu Ucraina, a scris ISW, citând instituțiile de opoziție rusă.

Potrivit ISW, speculațiile privind o invazie a Ucrainei pot fi, de asemenea, o încercare de a liniști naționaliștii ruși pro-război care au criticat Kremlinul pentru că nu a apărat Rusia și teritoriile anexate ilegal rusești ale Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.