Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul ia atitudine, după suspendarea campionului olimpic Evgheni Rîlov pentru că susține războiul: 'Vedem că linia nefastă a politizării sportului continuă'

Cristi Șelaru
Moscova Kremlin

Kremlinul a condamnat vineri suspendarea pentru nouă luni a înotătorului rus Evgheni Rîlov, dublu campion olimpic, de către Federaţia internaţională de nataţie (FINA), considerând că această decizie afectează lumea sportului, informează EFE.

"Vedem că linia nefastă a politizării sportului continuă. Credem că acest lucru ameninţă ideile sportului şi, în cele din urmă, aduce prejudicii federaţiilor şi competiţiilor internaţionale, atunci când cei mai buni nu au posibilitatea de a participa la ele", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cursul unei conferinţe de presă.

Reprezentantul Preşedinţiei ruse a comentat astfel decizia FINA de a-l suspenda pe Rîlov, după ce sportivul a participat luna trecută la un miting de susţinere a invaziei armatei ruse în Ucraina. Rîlov şi ceilalţi sportivi prezenţi la evenimentul respectiv, desfăşurat pe 8 martie la Moscova, au purtat pe haine simbolul "Z", utilizat de soldaţii ruşi în cadrul invaziei din Ucraina, scrie agerpres.ro.

În vârstă de 25 ani, Evgheni Rîlov a cucerit aurul în probele de 100 şi 200 m spate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara anului trecut. Suspendarea dictată de FINA împotriva sa va expira la jumătatea lunii ianuarie 2023.

Anterior, FINA a anunţat excluderea înotătorilor ruşi şi belaruşi, precum şi a tuturor oficialilor celor două ţări, de la următorul Campionat Mondial de nataţie, care va avea loc la Budapesta, în perioada 18 iunie - 3 iulie 2022.

În urma acestei decizii, Federaţia rusă de nataţie a decis să-şi retragă toţi sportivii de la toate evenimentele organizate de FINA în 2022.

Săptămâna aceasta, Kremlinul a criticat, de asemenea, excluderea jucătorilor ruşi de la turneul de tenis de la Wimbledon, afirmând că sportivi au devenit "ostatici ai intrigilor şi prejudecăţilor politice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.