Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul îl ia din nou la țintă pe Mihail Hodorkovski - Percheziții la organizații controlate de marele dușman al lui Putin

Teemalehed - DELFI
Mihail Hodorkovski

Poliţia rusă a descins vineri la sediul site-ul web de opoziţie MBKh Media şi al organizaţiei "Open Russia", ambele având legături cu Mihail Hodorkovski, oligarh în exil şi critic al Kremlinului, au anunţat echipele organizaţiilor vizate, informează AFP potrivit Agerpres.

"Forţele de ordine au intrat în localurile MBKh Media din Moscova. Nu ştim în legătură cu ce şi dacă vor exista proceduri de anchetă" precum percheziţii, a anunţat într-un comunicat redacţia site-ului de ştiri.

Poliţişti au descins şi la birourile "Open Russia", care din 2017 face parte dintre organizaţiile străine ce activează în Rusia şi considerate "indezirabile", în conformitate cu o lege controversată, votată în 2015.

"Ştim că ei (poliţiştii) sunt acolo, însă nu se ştie în continuare din ce motiv", a subliniat pe MBKh Media directorul organizaţiei, Andrei Popov.

Preşedintele rus Vladimir "Putin a declarat că vrea să discute despre democraţie cu (preşedintele american Joe) Biden. Însă acoliţii lui vor să confişte câteva telefoane... Astea da discuţii despre democraţie", a ironizat pe Twitter Mihail Hodorkovski.

Citește și: INTERVIU | Cel mai modern vaccin anti-COVID, refuzat în România, dezvoltat în Germania - 'Rămânem în cărţi, dacă Guvernul se va mişca măcar în al 12-lea ceas'

Redacţia MBKh Media a mai fost vizată de percheziţii pe 9 iulie şi 9 septembrie 2020, în cadrul unei anchete asupra fostei companii Iukos a lui Hodorkovski şi care data din 2003.

"Open Russia", care şi-a fixat drept obiectiv unirea forţelor proeuropene din Rusia în vederea formării unei opoziţii unificate, a fost la rândul său percheziţionată pe 9 august 2020, în acelaşi caz.

În 14 martie, poliţia rusă a arestat în jur de 200 de persoane în timpul unui forum al opoziţiei la Moscova, printre care zeci de deputaţi locali, pe motiv că reuniunea era organizată de "Open Russia".

Această organizaţie a fost fondată în septembrie 2014 de Mihail Hodorkovski, fost oligarh rus ce a condus gigantul petrolier Iukos până în momentul arestării sale, în 2003, şi destructurarea controversată a companiei sale.

Hodorkovski a stat zece ani la închisoare, pentru "furt prin escrocherie la scară mare" şi "evaziune fiscală", înainte de a fi graţiat în 2013 de preşedintele rus Vladimir Putin şi a se refugia apoi în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.