Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul izbucnește după incidentul cu drona: Relațiile cu SUA sunt în stare lamentabilă

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Relaţiile dintre Federaţia Rusă şi Statele Unite se află acum la cel mai scăzut nivel, într-o stare "lamentabilă", dar Moscova nu a refuzat şi nu refuză niciodată un dialog constructiv, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, comentând incidentul cu drona americană doborâtă deasupra Mării Negre, relatează agenţia rusă TASS.

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat cu privire la incident, dar nu a existat niciun contact la cel mai înalt nivel între Moscova şi Washington, a precizat Peskov. El a adăugat că "Rusia nu a refuzat niciodată dialogul constructiv şi nu îl refuză nici acum". Președintele României a explicat că SUA e responsabilă de comunicarea pe acest incident.

Peskov a fost surprins de întrebarea dacă incidentul i-a fost raportat lui Putin: "Este cel puţin ciudat: cum vă imaginaţi că şeful statului, comandantul suprem, nu a fost informat despre incident? Desigur că i-a fost raportat", le-a spus Peskov jurnaliştilor.

"În ceea ce priveşte relaţiile bilaterale, ştim că acestea se află probabil la cel mai scăzut nivel, într-o stare lamentabilă. Desigur, fiecare dintre ţări îşi va apăra interesele în cadrul dialogului. Dar, în acelaşi timp, Rusia nu a refuzat niciodată un dialog constructiv, nu refuză nici în continuare", a spus el.

Pe de altă parte, Moscova contestă versiunea americană a incidentului şi susţine că între drona americană şi avioanele ruseşti nu a existat niciun context fizic, iar drona americană s-ar fi prăbuşit, de fapt, din cauza unei defecţiuni, astfel că Rusiei nu-i revine nicio responsabilitate pentru acest incident.

"Vă sugerez să vă concentraţi asupra declaraţiei Ministerului Apărării, care afirmă clar că nu au fost folosite arme şi că nu a existat niciun contact fizic", a subliniat Peskov.

În schimb, partea rusă a aruncat vina pe SUA, afirmând că drona americană spiona pentru Ucraina şi că nu avea ce să caute în regiune, iar Washingtonul nu face decât să escaladeze conflictul şi să-l transforme într-o confruntară militară directă.

SUA au calificat acţiunile Rusiei drept "nesăbuite, nesigure din punct de vedere ecologic şi neprofesioniste".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.