Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul nu înțelege supărarea Chișinăului, susținând că este acuzată 'fără temei': Suntem dispuși la bună vecinătate cu Moldova

rusia moldova ue

Ministerul rus de Externe susține că nu vede, deocamdată, dorința Chișinăului de a relua dialogul cu Moscova. Declarația aparține viceministrului de Externe al FR, Mihail Galuzin, care a mai adăugat că Rusia și-ar dori relații de bună vecinătate și reciproc avantajoase cu Republica Moldova, conform deschide.md.

Kremlinul nu înțelege supărarea Chișinăului: Suntem dispuși la bună vecinătate cu Moldova

„Suntem încă dispuși pentru relații reciproc avantajoase, constructive și de bună vecinătate cu Moldova, îndată ce Chișinăul va dori acest lucru. La moment, din păcate, nu vedem dorința Guvernului Moldovei de a îmbunătăți relația cu Rusia”, a spus el în cadrul unui interviu pentru RT.

Potrivit oficialului rus, conducerea R.Moldova susține o politică „neprietenoasă” față de Rusia.

„Chișinăul a întrerupt canalele de comunicare și susține în continuare politica ostilă a Occidentului. În același timp, autoritățile moldovenești ne acuză fără temei de ingerință în treburile interne”, a adăugat Galuzin.

De menționat că pe parcursul a mai multor luni, Partidul „ȘOR”, susținut de Moscova, a desfășurat multiple acțiuni de protest față de actuala guvernare, punând la cale organizarea unor dezordini în masă.

„Încercări de destabilizare pun presiune pe instituțiile noastre, creează disconfort, dar noi am demonstrat că putem face față acestor presiuni. Cetățenii și-au ales această guvernare și doar cetățenii la alegeri pot schimba lucrurile dacă vor. Nu este treaba Federației Ruse și nu vom permite Kremlinului să se amestece în treburile noastre interne”, declara anterior președintele R.Moldova, Maia Sandu.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, declara acum o lună că Federația Rusă, prin oligarhii care îi servesc interesele în R.Moldova, se implică în treburile interne ale țării prin tentativele de a atrage primarii localităților de partea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.