Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul susţine că 'provocări' precum intrarea navei britanice în apele teritoriale ruse necesită un răspuns dur

MoD Russia
HMS Defender

Intrarea luna trecută a unei nave britanice în ceea ce Moscova consideră că sunt apele teritoriale ruse din apropierea peninsulei Crimeea este genul de provocare care necesită un răspuns dur, a declarat preşedinţia rusă duminică, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că incidentul respectiv a fost o ''provocare bine planificată'' şi că reacţia preşedintelui Vladimir Putin a indicat în mod clar că orice eventuală repetare va atrage după sine un răspuns pe măsură.

''Este evident că reacţia va fi dură'', a subliniat Peskov, într-o intervenţie la postul public rus de televiziune, informează Agerpres.

Săptămâna trecută, Rusia a pus sub semnul întrebării dreptul navei britanice HMS Defender de a traversa apele din apropierea peninsulei Crimeea, Londra considerând că nava sa este total îndreptăţită să facă acest lucru.

Moscova susţine că nava britanică a intrat ilegal în apele sale teritoriale, ameninţând că forţele ruse ar putea bombarda nave britanice dacă acţiuni similare vor mai avea loc în apropiere de Crimeea, peninsulă anexată de Rusia în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.