Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul susține că Scandalul gazului din Moldova e economie pură și nu presiuni politice

AP
Dimitri Peskov

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat pentru presa rusă că „relațiile dintre Moldova și „Gazprom” sunt strict comerciale”, transmite agenția „Ria Novosti”.

În acest fel, Peskov a răspuns la întrebarea jurnaliștilor dacă nu cumva problema livrării gazelor în Republica Moldova a depășit cadrul comercial, transmite Tv8.md.

„Gazprom are obligațiuni contractuale în raport cu cei care cumpără gazul, este indicată o anumită sumă, care trebuie să fie achitată și, evident, Gazprom, în calitate de companie, trebuie să livreze marfa și să primească în schimb bani. Compania nu-și poate livra marfa cu titlul gratuit. Dacă gazul este livrat, acesta trebuie să fie achitat. Aici nu se oferă duble standarde pentru nimeni”, a declarat Peskov.

Astăzi, premierul Natalia Gavrilița a anunțat că, de mâine, Moldova ar putea rămâne fără gaz, deoarece nu a reușit să achite integral avansul pentru luna ianuarie, așa cum stipulează contractul semnat cu furnizorul rus „Gazprom”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.