Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Kwaussie', desemnat cuvântul anului în Australia

www.operationworld.org
australia

'Kwaussie', o combinaţie între 'Kiwi' şi 'Aussie', cei doi termeni care îi desemnează popular pe neo-zeelandezi şi pe australieni, a fost ales cuvântul anului în Australia, au anunţat luni surse academice citate de EFE. 

Citeşte şi: Lovitură DURĂ din partea lui Iohannis. Preşedintele sesizează CCR pe o lege IMPORTANTĂ

'Kwaussie' este o persoană cu dublă naţionalitate australiană şi neo-zeelandeză care trăieşte în Australia, sau un australian cu strămoşi neo-zeelandezi, se arată în comunicatul The Australian Australian National Dictionary. 

"În aceste vremuri de covfefe (aluzie la tweetul indescifrabil al preşedintelui american, Donald Trump), ştiri false şi furtuni de tweeturi, Centrul Naţional al Dicţionarului Australian a ales Kwaussie drept cuvânt al anului 2017", informează instituţia afiliată la Universitatea Naţională Australiană (Australian National University, ANU). 

'Kwaussie' a căpătat relevanţă anul acesta după criza politică provocată de cazurile de dublă naţionalitate care au forţat demisia mai multor responsabili, inclusiv a vicepremierului şi lider al Partidului Naţional, Barnaby Joyce. 

Joyce, un politician care se identifică cu Australia rurală, vorbeşte într-un limbaj pitoresc şi poartă tradiţionala pălărie Akubra, a fost nevoit să renunţe la funcţia sa după ce s-a descoperit în august că şi-a păstrat naţionalitatea neo-zeelandeză. 

Cuvântul 'kwaussie' a fost utilizat prima dată în 2002, când un ziar neo-zeelandez l-a descris prin acest termen pe actorul Russell Crowe. 

Cuvântul s-a impus altor candidate precum 'makarrata', din limba aborigenă care face referire la o ceremonie pentru restabilirea păcii după o dispută, sau 'jumper punch', care desemnează o acţiune în fotbalul australian ce disimulează o lovitură cu pumnul.

Citeşte şi: Dosar PENAL pentru fiul unui liberal. Tânărul, cercetat după ce a atacat sediul PSD Giurgiu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.