Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kylian Mbappe va fi 'naşul' unuia dintre cei doi pui gemeni de urs panda născuţi la grădina zoologică din Beauval, Franța

indianexpress.com
kylian mbappe

Fotbalistul internaţional francez Kylian Mbappe va fi "naşul" unuia dintre cei doi pui gemeni de urs panda născuţi pe 2 august la grădina zoologică din Beauval (centrul Franţei), a declarat, miercuri, directoarea instituţiei, citată de AFP.

Chinezul Zhang Jiaqi, medaliat cu aur la sărituri sincron de la platforma de 10 m la Jocurile Olimpice de la Tokyo, va fi "naşul" celuilalt pui de panda. Ei vor alege prenumele chineze definitive ale puilor de urs panda în cadrul unei ceremonii programate pe 18 noiembrie.

"Sănătatea puilor de panda este bună, micuţii au puţin peste 4 kg fiecare. Ochii lor sunt deschişi acum şi încep să meargă", se arată într-un comunicat al grădinii zoologice.

"Este o onoare pentru Beauval ca asemenea sportivi să se implice în viaţa puilor noştri de panda. Angajamentul lor evidenţiază, în special pentru tineri, importanţa protejării speciilor ameninţate şi a biodiversităţii", a declarat directoarea Delphine Delord.



Numele puilor de urs panda sunt în mod tradiţional alese de Prima Doamnă a Chinei, Peng Liyuan. Dar de data aceasta, publicul francez este cel care va decide numele.

Specia de urs panda uriaş este una din speciile vulnerabile, în timp ce 500 de exemplare trăiesc în captivitate, iar 2.000 în sălbăticie pe teritoriul Chinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.