Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kyrylo Budanov le cere rușilor să se predea: Situația pe front va deveni mult mai rea

BBC News
Bahmut razboi ucraina

Șeful serviciilor secrete militare ucrainene Kyrylo Budanov s-a adresat soldaților ruși într-un videoclip pe 22 mai, îndemnându-i să se predea dacă nu vor să moară, deoarece situația de pe câmpul de luptă este pe cale să „se înrăutățească”.

„De peste un an, regimul de la Kremlin nu reușește să atingă un singur obiectiv stabilit la începutul invaziei Ucrainei. Fac un apel la soldații ruși care au avut norocul să supraviețuiască mașinii de tocat carne și tranșeelor ​​bătute – este se va înrăutăți. Ai de ales să mori sau să-ți salvezi viața", spune Budanov în videoclip, vorbind rusă.

Budanov continuă menționând proiectul „Vreau să trăiesc” care îi ajută pe soldații ruși să se predea în siguranță Ucrainei. Potrivit lui Budanov, „sute” de ruși s-au predat deja peste linia frontului.

„Acum sunt în siguranță, trăiesc în condiții decente sub supravegherea Comitetului Internațional al Crucii Roșii, având acces la trei mese pe zi și posibilitatea de a suna acasă și de a primi pachete”, a adăugat Budanov.

Se așteaptă ca Ucraina să lanseze cea mai recentă contraofensivă în mai multe direcții în săptămânile următoare pentru a-și recupera mai mult teritoriul sub ocupația rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.