Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

L-a ucis pe Osama bin Laden și acum vine la București

osama

Soldatul american Robert O'Neill, care l-a împuşcat pe liderul Al Qaeda, Osama ben Laden, va participa, în 28 mai, la o conferinţă pe teme de leadership, la Bucureşti, la eveniment fiind aşteptaţi şi militari români şi membri ai familiilor unor soldaţil morţi în misiunile din Afganistan.

La evenimentul care va fi organizat în 28 mai vor participa şi militari români şi membri ai familiilor soldaţilor morţi în misiunile din Afganistan.

Biletele de intrare la prima conferinţă din seria anunţată de organizatori, care va avea loc la Willbrook Hall din Bucureşti, costă 150 de euro, existând şi pachete speciale pentru companii.

Robert O'Neill, în vârstă de 39 de ani, fost militar Navy SEAL, trupe de elită din cadrul Marinei americane care acţionează în mod tradiţional în secret, a ieşit din umbră la 6 noiembrie 2014 şi a declarat în mod public că el este cel care l-a ucis pe Osama ben Laden, atrăgându-şi imediat ameninţări cu moartea din partea jihadiştilor.

O'Neill a declarat pentru ziarul The Washington Post că el este cel care l-a ucis, cu un glonţ în cap, pe liderul reţelei teroriste Al-Qaida, la 2 mai 2011, într-un raid, în urma unui transport cu elicopterul, la Abbottabad, în Pakistan. Bărbatul, decorat în mai multe rânduri, a spus că alţi doi militari au tras focuri de armă. El era al doilea în comando atunci când a fost luată cu asalt camera lui ben Laden. Liderul Al-Qaida a apărut pentru un moment la uşă, dar militarul care era primul ar fi ratat ţinta, povestea Robert O'Neill.

"Am trecut în faţa lui pentru a intra în cameră chiar în dreptul uşii. Ben Laden era deja în picioare. Avea mâinile pe umerii unei femei şi o împingea în faţă", adaugă el.

Fostul militar spunea că a putut să îl identifice în mod clar pe liderul terorist cu ajutorul dispozitivului de vedere pe timpul nopţii şi a tras. El a adăugat că era evident că ben Laden era mort, deoarece i-a "explodat" capul.

La momentul raidului, O'Neill avea 15 ani de experienţă alături de membrii SEAL şi opera deja în cadrul celebrei Team Six.

În 2009, el a făcut parte dintr-un comando trimis să salveze un vapor capturat de piraţi somalezi. Povestea este ecranizată într-un film în care Tom Hanks joacă rolul căpitanului Richard Phillips ("Captain Phillips"), scrie mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.