Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

L-au enervat directorii de multinaționale! Ministrul Energiei promite că numărul românilor care primesc reduceri la energie va scădea drastic

facebook
Sebastian Burduja

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a declarat miercuri că pe cadrul legislativ actual măsura compensării şi plafonării preţurilor la energie şi gaze este valabilă până în anul 2025, scrie News.ro.

El a precizat că, în opinia sa, măsura ideală aici ar fi să ai o ţintire a sprijinului pe consumatorii vulnerabili, pentru că una este să subvenţionezi preţul la energie electrică şi la gaze pentru un preşedinte de CA de la multinaţională care are salariul de 50.000 de euro şi alta este să îl subvenţionezi pe un român care este pe salariul minim. Burduja a anunţat că o să încerce să se ocupe de subiect astfel încât să poată ţinti aceste măsuri de sprijin, de subvenţie la energie electrică, la gaz dar şi la energie termică.

”Noi avem pe cadrul legislativ actual această măsură până în anul 2025. E adevărat că este o discuţie la nivel european dar ea nu este închisă, însă se pare că cel puţin până în primăvara anului viitor ni se va permite o asemenea schemă, pentru că şi piaţa este în evoluţie”, a spus ministrul Energiei, despre măsura de compensare şi plafonarea preţului la energie şi gaze.

Sebastian Burduja a arătat că au scăzut preţurile şi la energie electrică şi la gaze, dar asta nu înseamnă că apropiindu-ne de iarnă sau ieşind din iarnă nu vom putea asista la creşteri de preţuri.

”Atunci, e mult mai uşor pentru consumatorul final să aibă o predictibilitate, să aibă un suport din partea statului”, a spus Burduja.

El a continuat. ”Măsura ideală aici ar fi să ai o ţintire a sprijinului pe consumatorii vulnerabili, pentru că una este să subvenţionezi preţul la energie electrică şi la gaze pentru un preşedinte de CA de la multinaţională care are poate salariul de 50.000 de euro şi alta este să îl subvenţionezi pe un român care este pe salariul minim”.

”Toată lumea spune că acest lucru se poate face foarte greu sau nu se poate face dar eu o să încerc să mă ocup de subiect astfel încât să putem ţinti aceste măsuri de sprijin, de subvenţie la energie electrică, la gaz dar şi la energie termică, unde avem aceeaşi problemă, fiecare bucureştean, inclusiv dvs, eu..primim acelaşi nivel de sprijin din partea statului, ceea ce nu mi se pare corect”, a mai spus Burduja. El a menţionat că din perspectiva sa, de ministru al Energiei, aşa i s-ar părea principial.

”Este o analiză care trebuie făcută şi în funcţie de evoluţia preţului pe piaţă. Cert este că acum, la T0, avem un cadru legislativ până în 2025, avem discuţii la nivel european, deci până la finalul anului nu se pune problema, din punctul meu de vedere, să umblăm la preţurile pe care le plăteşte consumatorul sau să ajungem la un preţ mai mare din perspectiva acestei reglementări”, a completat el. Sebastian Burduja a subliniat că nu se referă la eliminarea acestor subvenţii în marile oraşe, dar crede că trebuie mai bine ţintite.

”Un consumator vulnerabil, un român care trăieşte pe salariul minim sau care are o gospodărie cu foarte mulţi copii, cu venituri reduse, ar trebui să primească un nivel de sprijin diferit de o gospodăriile care la finalul lunii stau acasă pe 3.000, 5.000, 10.000 de euro. Mi se pare de bun simţ o asemenea măsură dar trebuie văzut cum tehnic ea se poate duce la îndeplinire”, a completat Burduja.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.