Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

L-au lăsat pe Iohannis să joace şi asta le poate fi fatal

Stelian Tanase

Este mai mult decât evident că ne aflăm în plină criză politică. Şeful TVR, Stelian Tănase, nu uită că e profesor de ştiinţe politice şi îşi dă cu părerea despre cele două scandaluri la zi: plecarea lui Ponta la Istambul şi desemnarea lui Mihai Răzvan Ungurean pentru un nou mandat în fruntea SIE.

Citește și: SONDAJ DNA e vedetă. PNL galop de sănătate. ALDE vine pe turnantă. Ce face PSD

"Cind pisica nu-i acasă șoarecii joacă pe masă. Imediat ce Ponta a plecat din Palatul Victoria și a vacantat – chiar dacă numai temporar – postul de premier, s-au tulburat apele în toată zona guvernamentală, ca și în PSD. Desemnarea lui Oprea ca interimar a produs un mare deranj în coaliția de stînga. Intîi ca i-a dat posibilitea lui Iohannis să joace tăios – să îl accepte sau nu pe Oprea. Iohannis a ales să îl numească pe Oprea. Putea să nu accepte și să numească pe altcineva din majoritatea guvernamentală.", susţine şeful TVR pe blogul personal.

Citește și: După Silviu Mănăstire, Sorina Matei face și ea dezvăluiri incendiare despre Sebastian Ghiță

În fapt asta a dus apoi oarecum natural la jocul la două capete al vicepremierul Gabriel Oprea care a dus la furia din tabăra PSD.

Aici intervine însă şi jocul complicat al premierului Victor Ponta. Acesta şi-ar fi lăsat naşul la butoane tocmai pentru că nu îi putea sufla puterea în partid cât e plecat şi a riscat să îşi urce partidul în cap.

"Dacă numirea lui Oprea ca șef al guvernului a provocat atita deranj în PSD de ce l-a ales Ponta să îi țină locul ? Nu știa ce urmează!? Atuul lui Oprea a fost că nu e lider în PSD. Orice lider PSD ar fi fost desemnat premier interimar ar fi devenit peste noapte al doilea personaj in partid, șef al guvernului și contracanditat fff serios al lui Ponta la supremația în partid. Pe scurt Ponta, ca să nu își pericliteze poziția, nu trebuia să aleagă un pesedist să îl inlocuiască, ci un outsider din afara PSD. Ceea ce a și făcut. Partidul a perceput mutarea ca pe o ofensă. Reacțiile nu au întîrziat și firește cel mai vocal se arată Dragnea, omul nr 2 din PSD, ( in ciuda condamnării sale de o instanță) pretendent nr 1 la șefia PSD. El are și susținerea multor baroni din partid. Povestea cu susținerea lui MRU de către Oprea&UNPR nu a făcut decît să toarne gaz pe foc. Urmează un test care va spune multe despre raportul de forțe de pe scena politică în vara anului 2015  cu un an inainte de alegeri.", mai susţine Stelian Tănase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.