Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La 30 de ani după execuție, Ceaușescu mai are nostalgici (Euronews)

ZF.ro
Nicolae Ceausescu

La 30 de ani după execuția sa, Conductorul mai păstrează o mână de simpatizanți la București. Vreo zece bărbați s-au dus miercuri la mormântul lui Nicolae Ceaușescu, tiranul român care a fost în fruntea regimului comunist celui mai brutal pe care l-a cunoscut Blocul de Est, din 1965 până în 1989 potrivit Rador

“Am avut casa mea sub regimul lui și de 30 de ani nu există decât furturi și minciuni”, se plânge unul din acești bărbați. “Puteți spune ce rău e comunismul, dar în timpul comunismului toată lumea avea un loc de muncă stabil”.

Bineînțeles, doar dificultățile economice ale României moderne nu sunt suficiente pentru a explica acest elan nostalgic pentru Ceaușescu.

Cultul personalității dictatorului rămâne profund înrădăcinat la cei mai în vârstă care au cunoscut relativa blândețe a anilor post-stalinisti. Ca și imaginile pseudo-procesului și execuției publice a cuplului totalitar, pe 25 decembrie 1989. Dacă ele au șocat pe plan internațional, ele au putut întări convingerile celor mai ferventi fanatici ai despotului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.