Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Alba Iulia se află cea mai mare pictură murală cu vopsea purificatoare din Transilvania

adevarul.ro
pictura murala alba iulia purificatoare

Cea mai mare pictură murală cu vopsea purificatoare de aer din Transilvania se află la Alba Iulia, pe peretele lateral al unui bloc de peste 35 de metri înălţime, fiind realizată de Laurenţiu Alexandrescu (Irlo) printr-un proiect implementat de Asociaţia Xeo, în parteneriat cu administraţia locală şi finanţat în cadrul programului Start ONG.

"Se spune că atunci când oameni frumoşi se adună, lucruri frumoase se întâmplă. Acesta este şi cazul tinerilor de la Xeo, care au reuşit să aducă pictura murală cu vopsea purificatoare de aer şi în oraşul nostru. Începând cu ziua de ieri, găzduim în inima României, prima şi cea mai mare pictură murală cu vopsea purificatoare de aer din Transilvania. Aceasta este realizată de artistul Irlo şi face parte din cadrul proiectului VerticART Nature, finanţat prin Programul Start ONG. Acest program, finanţat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow, în parteneriat cu Primăria Alba Iulia, i-a ajutat pe tinerii de la Xeo să îşi împlinească o dorinţă, aceea ca Alba Iulia să respire culoare", a transmis, miercuri, primarul Gabriel Pleşa.

Pictura redă viziunea artistului pe tema întoarcerii vieţii urbane, sufocată de poluare şi zgomot, spre natura curată şi purificatoare.

content-image

Ea poate fi observată de la mare distanţă, inclusiv de la Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina. Pictura a fost realizată în aproximativ o săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.