Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Brăila, nouă pacienţi internaţi cu COVID-19, peste 1.500 de persoane în izolare şi 2.000 de teste făcute suspecţilor

SANADOR
testare covid

Un număr de nouă pacienţi conformaţi cu COVID-19 sunt internaţi, în prezent, în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, peste 1.500 de persoane se află în izolare, iar 2.000 de brăileni care au prezentat simptome de infectare cu noul tip de coronavirus au fost testaţi, în judeţul Brăila, de la începutul pandemiei, potrivit informaţiilor oferite, miercuri, de Instituţia Prefectului, potrivit Agerpres.

Pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, la nivelul judeţului Brăila sunt monitorizate 1.459 de persoane aflate în izolare voluntară şi 44 de persoane care se află în carantină instituţionalizată. Alte 5.558 de persoane au ieşit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile, şi 1.087 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieşi din carantină instituţionalizată.

Conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila, au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 32 de persoane, dintre care 22 au fost declarate vindecate şi externate. Nouă pacienţi se află internaţi, în prezent, în secţia de Boli Infecţioase, iar o pacientă transferată în stare critică, duminică seară, din municipiul Galaţi, pe secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, a decedat în cursul zilei de luni.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

În ceea ce priveşte testările efectuate, de la începutul pandemiei, conform centralizărilor DSP, la Brăila au fost prelevate aproximativ 2.000 de probe.

Potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore, au fost executate 158 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă în cazul a 1.387 persoane.

De asemenea, poliţiştii au depistat două persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind conduse într-un centru de carantină pentru 14 zile, urmând a suporta şi costurile generate în această perioadă. Totodată, persoanele în cauză au fost şi sancţionate contravenţional cu amendă, în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.