Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Catedrala istorică 'Sfântul Mare Mucenic Gheorghe' din Caransebeș a fost instalat noul Protoiereu

basilica.ro
Episcopiei Caransebeșului

La Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș a avut loc joi părintelui Virgil Constantin Voinea ca cel de-al 21-lea protoiereu al Protopopiatului Caransebeș, conform basilica.ro

Episcopul Lucian al Caransebețului a oficiat hirotesia noului protopop. Ierarhul și-a exprimat speranța că Pr. Virgil Constantin Voinea va aduce o dinamizare pastorală și misionară.

„Credem că această schimbare va fi un plus pentru Protopopiatul Caransebeș și o revigorare pentru toți preoții și credincioșii din cele 73 de parohii care formează Protopopiatul Caransebeș. Părintele Virgil Voinea s-a remarcat în cei 14 ani ca bun slujitor, bun administrator, dând dovadă de multă râvnă și mult zel pastoral-misionar, mai ales că, la Borlova, avem și comunități destul de puternice ale creștinilor neoprotestanți”.

„Părintele a întărit dreapta credință în acea comunitate și a știut întotdeauna să îi apropie pe toți credincioșii, în mod special pe tinerii din comunitatea parohială, față de Sfânta Biserică. Biserica din Borlova este o biserică vie, o biserică plină în fiecare duminică și sărbătoare. Credem că părintele Virgil Constantin Voinea va face o misiune articulată în cadrul Protopopiatului Caransebeș”.

Părintele protopop Virgil Voinea s-a declarat onorat și recunoscător de chemarea la protoierie, dar și responsabilizat: „Primesc această chemare ca pe o cruce pe care mi-o asum cu deplină responsabilitate și multă credință”, a spus protopopul.

Din anul 2017, Protopopiatul Caransebeș a fost păstorit de către părintele Ilie – Florin Ciucur. Actualul părinte protopop, Virgil Constantin Voinea, s-a născut în data de 1 mai 1982 la Suceava. A fost hirotonit diacon în anul 2006 pe seama catedralei istorice din Caransebeș și, începând cu anul 2007, este preot paroh la Biserica „Înălţarea Domnului” din Borlova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.