Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Cluj, pacienții pot fi consultați video la distanță de medicii de la UPU cu ajutorul unei aplicații pe telefonul mobil

Pacienții pot fi consultați video la distanță de medicii de la UPU cu ajutorul unei aplicații pe telefonul mobil lansată de Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca. Bolnavii nu mai trebuie să meargă la spital, potrivit Mediafax.

Aplicația ClujMedicApp este disponibilă gratuit pentru telefoanele care folosesc sistemul de operare Android, iar în perioada imediat următoare va fi disponibilă și versiunea pentru iOS.

Procesul presupune instalarea aplicației pe telefon, crearea unui cont și înregistrarea acestuia în platforma pusă la dispoziție de spital.

Utilizatorul aplicației are posibilitatea de a încărca manual din aplicație datele sale biometrice - puls, glicemie, tensiune, greutate, nivelul oxigenului din sânge.

Citește și: ADEVĂRATA explicație pentru creșterea numărului de cazuri de coronavirus: încă un spital din România DEVINE FOCAR și se închide

În momentul apelului video, un medic de urgență de la UPU Cluj-Napoca va avea acces la datele biometrice introduse de pacient, dar acestea nu sunt obligatorii.

„Scopul platformei de telemedicină este de a oferi, în contextul COVID-19, un confort sporit pacienților, care pot beneficia de sfaturi medicale profesioniste, fără a fi nevoiți să se deplaseze la spital”, au spus reprezentanții SCJU Cluj-Napoca.

Aplicația funcționează începând de miercuri, iar consultațiile medicale au loc trei zile pe săptămînă - luni, miercuri și vineri între orele 10-12.

ClujMedicApp a fost dezvoltată în cadrul unui parteneriat derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, împreună cu compania olandeză Spectator Healthcare și Clusterul Cluj IT.

Aplicația a fost deja descărcată de zeci de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.