Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'La douleur' va reprezenta Franţa la premiile Oscar de anul viitor

news.ro
academia americana de film oscar

"La douleur", un film regizat de Emmanuel Finkiel care are la bază cartea cu acelaşi nume a lui Marguerite Duras despre Al Doilea Război Mondial, va reprezenta Franţa la premiile Oscar de anul viitor, a anunţat Centrul naţional al cinematografiei (CNC), relatează AFP citat de Agerpres.


"Comisia însărcinată să desemneze filmul care va reprezenta Franţa la ediţia Oscarurilor din 2019 la categoria cel mai bun film într-o limbă străină tocmai a ales 'La Douleur' ", a anunţat vineri seară într-un comunicat CNC, care a susţinut filmul. 

Filmul, "care a sedus aproape 350.000 de spectatori în Franţa" potrivit CNC, se bazează pe povestea romancierei franceze Marguerite Duras despre întoarcerea soţului ei Robert Antelme din lagărele de concentrare. 

Robert Antelme, care a făcut parte, ca şi Marguerite Duras, din grupul de rezistenţă al fostului preşedinte Francois Mitterrand, a fost arestat la 1 iunie 1944, încarcerat la Compiegne, apoi deportat la Buchenwald şi Dachau. 

Timp de luni de zile, romanciera s-a consumat în aşteptarea lui, iar atunci când a revenit ea a văzut "38 de kilograme repartizate pe un corp de 1,78 metri înălţime", cu capul "sălbatic, dar sublim" răsărind deasupra acestui "osuar". 

Regizorul a mărturisit că mai multe pasaje au fost de nespus, de "nefilmat". 

Filmul, cu Benoît Magimel şi Melanie Thierry, care joacă rolul lui Duras, a fost vândut de TF1 Studio în străinătate şi este distribuit în SUA de Music Box Films de la sfârşitul lunii august. 

În jur de zece cărţi ale lui Duras au fost adaptate pentru cinema, printre care "India Song" şi "L'amant", nominalizat la categoria cea mai bună imagine la premiile Oscar în 1993.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.