Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Liga, obiectiv prioritar pentru FC Barcelona, spune Laporta

digisport.ro
Joan Laporta
"Vom participa în Supercupă, Cupă şi în LaLiga, care este obiectivul nostru prioritar. Avem o echipă foarte competitivă, tânără, pe care am întărit-o cu jucători cu experienţă. Sunt sigur că în scurt timp vom avea o formaţie competitivă", a spus Laporta.

El a mai făcut referire la faptul că în primăvară va fi cunoscută rezoluţia hotărârii Curţii Europene de Justiţie din Luxemburg cu privire la Super Liga europeană.

"Va afecta foarte mult fotbalul european. Lucrăm pentru reformarea sa, vrem să îmbunătăţim competiţia şi sustenabilitatea economică a cluburilor", a insistat el.

"Super Liga nu a murit, nici pe departe", a asigurat, în urmă cu câteva zile, Bernd Reichart, directorul executiv al firmei A22 Sports Management, care promovează competiţia, a doua zi după o decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) favorabilă UEFA, ce ameninţă să sancţioneze viitoarele participante.

"Super Liga nu a murit, nici pe departe, este cât de poate de vie", a declarat Reichart la Madrid, în prezenţa preşedinţilor lui Real Madrid, Florentino Perez, şi FC Barcelona, Joan Laporta.

Lansat cu surle şi trâmbiţe în aprilie 2021, acest proiect al unei competiţii private şi semiînchise concurând cu Liga Campionilor a eşuat în doar 48 de ore în faţa furiei a numeroşi suporteri şi a ameninţării unor măsuri politice, înainte de a reapărea la mijlocul lunii octombrie în momentul lansării companiei A22.

Această structură a afirmat că este dornică să deschidă "un dialog" privind viitorul fotbalului european la nivel de cluburi, întâlnind fiecare din părţile implicate.

Avocatul general al CJUE a estimat joi că cluburile din Super Ligă pot să-şi dezvolte propria competiţie "în afara ecosistemului UEFA şi FIFA", dar nu pot "continua să participe simultan la competiţiile organizate de FIFA şi UEFA fără să aibă în prealabil autorizaţia federaţiilor menţionate".

"Este o opinie fără caracter obligatoriu", a spus Reichart. "Vom continua să lucrăm până la judecată. Continuăm să credem că UEFA nu poate fi atât judecător, cât şi judecat, atât organizatorul care reglementează competiţia, cât şi cel care reglementează accesul pe piaţă", a continuat el.

CJUE "a recunoscut că oricine poate organiza competiţii", a precizat Luis Alonso, de la cabinetul Clifford Chance care reprezintă A22. "UEFA şi FIFA nu au exclusivitatea organizării competiţiilor".

"Afacerea Bosman a consacrat libera circulaţie a lucrătorilor în sportul profesionist şi sunt convins că Superliga va consacra libera concurenţă în sportul profesionist", a adăugat el.

"În ultimele săptămâni, noi am avut discuţii cu peste 30 de cluburi din mai mult de 10 ţări şi ei împărtăşesc diagnosticul nostru că sunt necesare reforme în ceea ce priveşte atractivitatea competiţiilor, cum ar fi fair-play-ul financiar şi guvernanţa. Cluburile vor să aibă propriul lor destin', a mai spus Reichart.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.