Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Liga reaminteşte cluburilor că sunt responsabile cu respectarea regulilor de siguranţă de către jucători și staff tehnic

La Liga a trimis scrisori tuturor cluburilor spaniole din prima divizie reamintindu-le că sunt responsabile cu respectarea de către jucători şi personalul tehnic a regulilor impuse de autorităţi pe perioada pandemiei de coronavirus, scrie dpa.

Iniţiativa La Liga a venit după ce patru jucători de la FC Sevilla, Lucas Ocampos, Luuk de Jong, Franco Vazquez şi Ever Banega, au încălcat măsurile de distanţare socială în weekend-ul trecut, participând la o petrecere în aer liber, potrivit agerpres.ro

Citește și: E ruptură în PSD! Codrin Ștefănescu a explodat: Partidul este predat la cheie .

''Gestul acestor jucători este de neînţeles, iar atitudinea lor inadmisibilă pune în pericol finalizarea La Liga şi a sezonului. Cluburile sunt obligate să-i avertizeze pe jucători la ce pericole se expun atât ei cât şi ceilalţi din jurul lor'', a spus preşedintele La Liga, Javier Tebas, printre altele, în scrisoare.

Soţia mijlocaşului argentinian Ever Banega a postat pe contul său de Instagram câteva fotografii, în care poate fi văzut un grup de 12 persoane la o petrecere în aer liber, printre aceştia aflându-se şi cei patru fotbalişti. Fotografiile au fost şterse ulterior, nu înainte de a fi preluate de mass-media spaniolă.

"Vreau să îmi cer scuze clubului, suporterilor şi societăţii în general. Nu se va mai întâmpla", a scris Ever Banega pe contul său de Instagram. Ulterior, şi ceilalţi trei jucători şi-au cerut scuze.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

Conform cotidianului Marca, jucătorii respectivi riscă o sancţiune dură din partea clubului lor, precum şi a Ligii spaniole, care a stabilit un protocol strict în vederea reluării sezonului 2019-2020 din Primera Division, luna viitoare, după o întrerupere de circa trei luni.

Campionatul de fotbal al Spaniei, a cărui reluare a fost autorizată sâmbătă de guvernul de la Madrid, ar putea reîncepe în data de 11 iunie, cu derby-ul oraşului Sevilla, a declarat Tebas.

Decizia autorităţilor de a permite reînceperea campionatului spaniol în cursul săptămânii care va debuta pe 8 iunie "lasă posibilitatea ca primul meci din La Liga să poată avea loc joi, 11 iunie", a declarat Tebas pentru postul de televiziune Movistar Plus.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili, care fac tot felul de cretinisme

"Ne-am dori ca primul meci să fie derby-ul Betis - FC Sevilla", a adăugat conducătorul Ligii spaniole, în opinia căruia acest meci ar constitui "un omagiu pentru această revenire a Ligii şi pentru ceea ce s-a petrecut".

Dacă acest lucru nu va fi posibil, reluarea sezonului ar putea avea loc pe "12, 13 sau chiar 14" iunie, a mai spus Tebas, precizând că data oficială va fi comunicată "la începutul săptămânii viitoare", la fel ca şi restul programului primelor patru etape din cele 11 care au mai rămas de disputat.

Cluburile spaniole au reluat lunea trecută antrenamentele în grupuri de câte 10 jucători maximum şi se vor putea pregăti cu întregul lor începând cu data de 1 iunie, potrivit preşedintelui La Liga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.