Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La ministerul Transporturilor are loc dezbatarea asupra proiectului privind transportul de persoane

Inquam Photos / Mircea Manole
protest transportatori rca Inquam Photos

La cererea patronatelor din industria transporturilor, ministerul de resort organizează marți ședința de dezbatere publică a proiectului privind transportul de persoane, care „poate provoca un haos începând cu jumătatea anului 2019”, conform Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), anunță Mediafax.

Proiectul a generat nemulțumirea transportatorilor care, timp de cinci zile, au protestat în fața ministerului, nemulțumiți de propunerea de modificare a Ordinului 980/2011, dar și de modul în care ministerul și ministrul îi tratează, amenințând că vor continua cu protestele dacă nu se retrag de pe ordinea de zi modificările propuse, oprind, totodată transportul de persoane în întreaga țară.

Transportatorii apreciază că ministrul Lucian Șova dorește modificarea Ordinului 980/2011, deoarece „are propria agendă”. „Dacă domnia sa consideră că noi suntem transportatorii autorizați români, pe care dânsul îi reprezintă și trebuie să ne sprijine, atunci să gândească foarte bine, dacă noi, în acest moment, conform noile modificări făcute de domnia sa, putem avea timpul necesar să achiziționăm aceste autobuze conform noilor caiete de sarcini. Noi spunem că nu. Dacă dânsul ne găsește acest producător care să ne pună la dispoziție 1.500-2.000 de autobuze noi, să ne spună, că ne ducem să ne cumpărăm”, a precizat atunci Vasile Ștefănescu, președintele COTAR. „Dacă nu, înseamnă că domnul ministru Șova are propria agenda, nu știm de unde a venit cu ea, dar știm că la Viena e un parc de câteva mii de autobuze. Dacă noi nu putem să achiziționăm aceste autobuze, vor veni cei care le au deja cumpărate, pentru că noi nu am știut că domnia sa schimbă regulile în timpul jocului”, a adăugat președintele COTAR.

Transportatorii au anunțat că ar putea protesta, săptămâna aceasta, în fața Guvernului. „Sunt sute de mii de persoane care circulă zilnic pe aceste rute interjudețene și județene. Dacă ni se aprobă protestul vom participa în jur de 2.000-2.500 de autobuze și 1.500-2.000 de taximetriști, iar în țară se va opri transportul”, a spus președintele COTAR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.