Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Olimpiada de la Paris, delegaţiile participante la ceremonia de deschidere vor defila în ambarcaţiuni, pe Sena

Wcrz
Olimpiada de vară

Peste 100 de ambarcaţiuni vor fi utilizate cu ocazia defilării delegaţiilor participante la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, cu ocazia ceremoniei inedite de deschidere, care va avea loc pe fluviul Sena, a dezvăluit ministrul francez al Sportului, Amelie Oudea-Castera, scrie presa din Hexagon.

Potrivit doamnei Oudea-Castera, aproximativ "116 ambarcaţiuni" vor transporta delegaţiile şi cei 10.000 de sportivi care vor participa la marele eveniment din capitala Franţei, scrie agerpres.ro.

O repetiţie a paradei fluviale urmează să se desfăşoare în luna iulie, cu "30 sau 40 de ambarcaţiuni", potrivit unui înalt funcţionar francez.

La ceremonia de deschidere vor fi autorizate să asiste 500.000 de persoane, însă doar 100.000 dintre acestea vor fi nevoite să cumpere bilete, celelalte 400.000 urmând să beneficieze de tichete gratuite, după cum a dezvăluit Amelie Oudea-Castera în faţa Comisiei de finanţe a Adunării Naţionale a Franţei, în cursul acestei săptămâni.

Ministrul francez de Interne, Gerald Dramanin, prevede mobilizarea a "35.000 de poliţişti şi jandarmi" doar pentru ceremonia de deschidere, prima din istoria Jocurilor Olimpice moderne care nu se va derula pe un stadion.

Totodată, 30.000 de membri ai forţelor de ordine urmează să fie mobilizaţi zilnic pe durata JO de la Paris, între 26 iulie şi 11 august 2024, a precizat Dramanin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.