Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La propunerea lui Dan Barna, USR și-a schimbat statutul, copiind modelul PSD: Președintele va fi ales ca Liviu Dragnea

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dan Barna

Comitetul Politic al Uniunii Salvați România a aprobat o serie de modificări la Statutul USR, modificări care vor fi supuse aprobării Congresului. Principala modificare privește modul de alegere a președintelui USR, în sensul ca acesta să fie ales de toți membrii partidului, prin vot direct. Primul partid care a făcut așa ceva este PSD, care are și acum acest statut, pe care vrea să îl schimbe la sfârșitul lunii. Liviu Dragnea a fost ales președintele formațiunii în acest fel.

Amendamentul agreat de comitetul Politic al USR, reunit sâmbătă la Brăila, a fost propus de președintele USR, Dan Barna, informează mediafax.ro.

Citește și: Surprinzător! Obiectul pe care îl are Liviu Dragnea în celulă deși nu ar trebui

Dacă modificarea Statutului va fi agreată și de Congresul USR din 13 iulie, președintele USR va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat al membrilor USR pentru un mandat de maximum 4 ani, se arată într-un comunicat USR.

Cu alte cuvinte, un om va însemna un vot „pro” sau „contra”. În prezent, președintele USR este ales printr-un vot ponderat, adică este luată în calcul și performanța filialei din care votantul face parte.

Citește și: Atenție! Noul consilier al lui Dăncilă propune concedieri în sectorul bugetar

„Președintele USR trebuie să fie președintele tuturor membrilor, și al celor din filiale cu rezultate bune și foarte bune, și al celor din filiale cu rezultate mai puțin bune. Este de preferat votul egal, pentru că, în caz contrar, unii membrii s-ar putea simți descurajați. Noul mecanism propus asigură o largă reprezentativitate în partid și întărește democrația internă”, a declarat președintele USR, Dan Barna.

Alte modificări validate de Comitetul Politic al USR vizează validarea candidaților locali, drepturile și obligațiile membrilor, formarea filialelor rurale și selectarea delegaților la congres.

Citește și: EXCLUSIV Lovitură în plin pentru Carmen Dan! ‘Cutia Pandorei’ a fost deschisă, după uciderea poliţistului din Timiş .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.