Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Semimaratonul şi Maratonul Bucureştiului, cursele se vor desfăşura în două zile

sursa foto: pixabay
maraton

Ediţiile din acest an ale Semimaratonului şi Maratonului Bucureştiului se vor desfăşura în condiţii speciale de siguranţă, cu limită de 10.000 de participanţi, cursele ambelor competiţii fiind împărţite pe parcursul a câte două zile, au anunţat organizatorii, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

O altă noutate o reprezintă faptul că fiecare cursă va beneficia de mai multe starturi, pentru a putea respecta regulile de distanţare în contextul pandemiei de COVID-19.

"Sperăm ca situaţia epidemiologică din lunile următoare să evolueze favorabil şi ca reglementările legale să ne permită înscrierile alergătorilor nevaccinaţi, care fie au trecut prin boală, fie pot prezenta un test COVID-19 negativ. A fost un an foarte greu pentru noi, pentru toată lumea, de altfel, dar alergătorii sunt nerăbdători. Din păcate nu putem garanta participarea tuturor alergătorilor pentru că nu putem şti care este situaţia până în toamnă. Noi ne dorim să revenim cât mai repede la normal, să simţim energia de la start şi finiş şi să cunoaştem din nou fericirea curselor. În acest moment avem certitudinea că putem organiza maratonul cu persoane vaccinate, aşa cum se întâmplă şi la majoritatea maratoanelor mari din lume. Tot în aceeaşi perioadă se va da startul şi la cursele virtuale. Pe perioada a două săptămâni toţi alergătorii care vor participa vor primi aceleaşi kituri de participare ca şi ceilalţi, tricouri, medalii şi tot ceea ce cuprinde kitul de participare", a declarat Valeria van Groningen, preşedinta Bucharest Running Club, organizatorul competiţiilor.

Citește și: Contra-informațiile militare MOBILIZATE în cazul ASASINATULUI din Vest

Pentru ambele evenimente, primul criteriul de participare pentru alergători este să fie vaccinaţi, persoane vaccinate cu ambele doze, cu rapel efectuat cu minimum 10 zile înainte de data cursei.

Conform unui sondaj realizat de Quantix Marketing Consulting, 71% dintre persoanele care au participat anii trecuţi la Semimaratonul şi Maratonul Bucureştiului s-au vaccinat deja şi 93% preferă competiţiile cu participare de grup, în locul celor virtuale.

Organizatorii au anunţat de asemenea că la startul fiecărui eveniment, Semimaratonul Bucureşti OMV Petrom (4-5 septembrie) şi Maratonul Bucureşti Raiffeisen Bank (30-31 octombrie), vor putea fi maximum 10.000 participanţi.

"Aceasta înseamnă că în fiecare zi putem avea maxim 5.000 de persoane. Fiecare cursă, de 42, 21, 10 şi 5 km, sau ştafetă, va avea mai multe grupuri de start, de maxim 350 de alergători, astfel încât în zona de aşteptare pentru start să poată fi respectată o distanţă minimă de 1,5 metri. Starturile vor fi date la câteva minute distanţă, ca să nu se creeze aglomeraţie", a afirmat Paolo Ottone, director tehnic al curselor.

Zonele de start şi finiş din Piaţa Constituţiei şi zona Parcului Izvor vor beneficia de măsuri suplimentare de siguranţă, cum ar fi accesul restricţionat doar pentru personalul esenţial din echipa de organizare, participanţi şi autorităţi, distribuirea şi impunerea utilizării măştilor de protecţie de către alergători, care vor fi înlăturate după primii 150 m, distribuirea şi impunerea folosirii dezinfectanţilor, instalarea de porţi pentru termoscanare, în vederea măsurării temperaturii participanţilor.

"Anul acesta nu vom putea permite accesul susţinătorilor în zona de start şi finiş, dar aş vrea să încurajez bucureştenii să iasă pe străzi, pe lângă traseele de alergare şi, fără să stea în grupuri mari, să susţină cu mult entuziasm participanţii", a mai spus Valeria van Groningen.

Traseele pentru toate cursele au startul din centrul Bucureştiului, din zona Piaţa Constituţiei - Parcul Izvor, iar hărţile vor fi disponibile pe site-urile www.bucuresti21km.rowww.bucharest-marathon.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.