Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La solicitarea lui Macron, Vladimir Putin ia în considerare o încetare temporară a focului în Ucraina

bbc
macron putin

Președintele francez, Emmanuel Macron, va cere Rusiei să respecte o încetare a focului în Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice care vor avea loc la Paris între 26 iulie și 11 august.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat deja că este "gata să ia în considerare toate propunerile", a informat luni ziarul francez "Le Monde".

"Cereți o încetare a focului în timpul Jocurilor Olimpice", a sugerat jurnalista ucraineană Natalia Moseiciuk pe 16 martie la sfârșitul unui interviu acordat de dl Macron mai multor publicaţii ucrainene. O invitație la care președintele francez a răspuns pozitiv.

Ce înseamnă ”armistițiul olimpic”

După cum se obișnuiește înainte de Jocurile Olimpice, țara organizatoare a prezentat Națiunilor Unite pentru vot o rezoluție privind armistițiul olimpic. Adoptată la 21 noiembrie 2023, rezoluția face apel la toți membrii Adunării Generale să respecte armistițiul olimpic în spiritul Cartei Națiunilor Unite pe toată durata evenimentului.

Încă de la primele Jocuri Olimpice din istorie, în momentul în care acestea începeau, toți cei aflați în război încetau focul.

Președintele rus a declarat luni, în timpul discursului său de victorie la alegerile prezidențiale, că ar putea fi discutat un armistițiu. Dar a adăugat că nu intenționează să intre în negocieri, "pur și simplu pentru că inamicul încearcă să câștige timp din cauza deficitului de muniție".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.