Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Timișoara căldura a pornit: caloriferele sunt reci, iar apa caldă s-a răcit și ea - Fritz se laudă că a schimbat conductele

facebook dominic fritz
dominic fritz in carje

Proiectul cu bani europeni pentru înlocuirea a zeci de kilometri din reţeaua de conducte pentru apă caldă şi căldură din Timişoara se apropie de final, fiind realizat în proporţie de 90 la sută. Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a prezentat imagini cu conductele ruginite care au fost înlocuite, scrie News.ro. Proiectul e însă unul inutil în condițiile în care caloriferele timișorenilor sunt reci, iar apa caldă vine și ea rece, la 24 de ore de la pornirea căldurii.

Lucrările de înlocuire a ţevilor vechi cu conducte noi în sistem preizolat aferente proiectului “Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timişoara în vederea conformării la normele de protecţia mediului privind emisiile poluante în aer şi pentru creşterea eficienţei în alimentarea cu căldură urbană Etapa II” au continuat în acest an, proiectul fiind iniţiat de fosta administraţie a oraşului.

La marginea Timişoarei au fost acum depozitate conductele înlocuite în ultimii ani de firmele Energomontaj, Erbaşu Construcţii şi Elsaco Electronic, care realizează acest proiect cu fonduri europene, de peste 100 de milioane de lei.

În total au fost reabilitaţi, la nivelul proiectului, 26.262 metri de reţea termică primară şi secundară, din 29.162 metri, reprezentând 90,05%.

”Astea sunt conductele de termoficare mâncate de rugină pe care le-am schimbat în ultimii doi ani. Am înlocuit peste 26 de kilometri de conducte din cei 29 km planificaţi. În fiecare iarnă, abonaţii Colterm aveau întreruperi de zile întregi din cauza avariilor pe reţea şi oraşul contoriza pierderi de sute de mii de metri cubi de apă fierbinte, pe care le plăteşte de la bugetul local. Muntele de ţevi din poză va creşte în continuare. Avem o nouă investiţie în pregătire, anume modernizarea a încă 30 km de reţea”, a scris primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, pe Facebook.

Valoarea proiectului este de 160.280.811 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.