Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La un pas de RĂZBOI: Donald Trump EXCLUDE negocierile cu Coreea de Nord

time.com
donald trump

Preşedintele american Donald Trump a respins miercuri posibilitatea unor negocieri diplomatice cu Phenianul, spunând că 'discuţiile nu reprezintă soluţia' în cazul Coreei de Nord, la o zi după ce autorităţile nord-coreene au lansat o rachetă balistică ce a trecut pe deasupra Japoniei, atrăgând condamnarea comunităţii internaţionale, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

'Timp de 25 de ani, Statele Unite au discutat cu Coreea de Nord şi i-au dat bani, victime ale unui şantaj. Discuţiile nu reprezintă soluţia!', a scris Donald Trump într-un mesaj pe Twitter.

Vezi și: Lovitură de teatru! REVOLTA din CSM, 'patronată' de șefa ÎCCJ: 'Ne-am asumat această poziţie pentru a apăra un principiu'

În urmă cu o săptămână, şeful diplomaţiei americane Rex Tillerson a ţinut să transmită clar că este deschis negocierilor cu Phenianul, cu condiţia ca acestea să se refere la denuclearizarea Coreei de Nord. 

'Dacă sunt dispuşi să-şi limiteze acţiunile provocatoare, poate vom vedea calea către o formă de dialog undeva în viitorul apropiat', a spus atunci Rex Tillerson. 

Phenianul a confirmat miercuri că racheta lansată cu o zi înainte pe deasupra Japoniei a fost de tip balistic cu rază medie de acţiune.

Vezi și: Tudorel Toader, LĂMURIRI în scandalul salarizarii functionarilor din penitenciare

Comandamentul pentru Apărarea Aerospaţială a Americii de Nord (NORAD) şi Comandamentul din Pacific al SUA au stabilit că racheta nu a ameninţat continentul nord-american sau insula americană Guam din vestul Pacificului. Coreea de Nord ameninţase recent că va lansa patru rachete spre Guam ca răspuns la avertismentul preşedintelui american Donald Trump că va dezlănţui "focul şi furia" asupra regimului de la Phenian. 

După lansarea de marţi, Trump a afirmat că "toate opţiunile sunt pe masă" în privinţa Coreei de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.