Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laburiștii din Marea Britanie spun că nu vor bloca Brexitul

brexit

Partidul laburist britanic a asigurat luni că nu intenţionează să blocheze în Parlament ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexitul), dar va cere în schimb executivului conservator conduse de premierul Theresa May să expună liniile generale ale strategiei de negociere cu blocul comunitar şi să iniţieze o dezbatere parlamentară pe această temă, relatează agenţia EFE.

Precizarea a venit din partea purtătorului de cuvânt al laburiştilor pe problematica Brexit, Keir Starmer, care a declarat la postul BBC că partidul din care face parte nu doreşte să blocheze în Camera Comunelor activarea articolului 50' din Tratatul de la Lisabona, prin care se declanşează oficial procesul ieşirii din Uniunea Europeană.

Citește și: Iubita unui celebru cântăreț român face VIDEOCHAT cu o prietenă / VIDEO

'Partidul Laburist acceptă ca guvernul să primească mandatul pentru a conduce ieşirea din UE. Însă nu are şi mandatul privind termenii acestei ieşiri', a indicat reprezentantul laburiştilor.

'Nu vom împiedica procesul votând pur şi simplu împotriva articolului 50, dar vrem să spunem foarte clar că, înainte de a ajunge în acest punct, guvernul trebuie să-şi prezinte planurile în parlament', astfel încât să fie iniţiată o dezbatere parlamentară în urma căreia să se ajungă la un acord, a explicat el, susţinând în continuare că premierul trebuie să acţioneze pe baza unui 'consens parlamentar' şi să 'nu forţeze diviziunile'.

Citește și: E VIRGINĂ la 30 de ani și și-a pus silicoane: Sora Iuliei de la Abracadabra / FOTO HOT

Înalta Curte a Angliei a decis săptămâna trecută că guvernul condus de Theresa May trebuie să obţină aprobarea parlamentului înainte de a activa articolul 50 din Tratatul de la Lisabona al UE, decizie pe care executivul o va contesta la Curtea Supremă. Premierul Theresa May a asigurat că această decizie nu schimbă calendarul pe care l-a stabilit, respectiv activarea acestui articol până în luna martie, amintind totodată că britanicii au votat la referendumul din 23 iunie pentru ieşirea din UE, iar voinţa electoratului trebuie respectată.

Totuşi, unii comentatori cred că o dezbatere parlamentară pe tema procesului ieşirii din UE ar putea să întârzie iniţierea acestui proces, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cuplurile care ascultă muzică împreună au o viață sexuală mai bună

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.