Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lanțurile de magazine avertizează: prețurile vor crește!

Lanţul de magazine Profi consideră că închiderea marilor magazine duminica este "cât se poate de dăunătoare" pentru economia românească deoarece este "de natură să limiteze concurenţa loială", deşi retailerul are doar două magazine cu suprafeţe de vânzare mai mari de 800 de mp, arată un comunicat remis azi redacţiei STIRIPESURSE.RO.

"Având în vedere că doar două din cele 300 de magazinelor PROFI au suprafeţe de vânzare mai mari de 800 de mp, putând fi închise ca urmare a schimbării legislaţiei, practic această propunerea de modificare a legislaţiei ar afecta pozitiv lanţul nostru", a declarat Călin Costinaş, director general adjunct Profi. "Cu toate acestea, dimpotrivă, noi considerăm că o astfel de interdicţie este cât se poate de dăunătoare pentru economia românească deoarece este de natură să limiteze concurenţa loială în condiţiile în care orice piaţă cu adevărat sănătoasă se bazează tocmai pe o concurenţă sănătoasă. Noi ştim că doar piaţa poate regla aceste mecanisme, nu intervenţiile artificiale din partea autorităţilor", a mai afirmat directorul general adjunct Profi.

Reprezentanţii Profi notează că urmările unei astfel de decizii "sunt uşor de anticipat: pierderea unui important număr de locuri de muncă, mărirea cantităţilor de produse care se depreciază şi se aruncă şi, nu în ultimul rând, o creştere a preţurilor pe care clienţii ar urma să le plătească".

"Pentru a explica mai simplu lucrurile, hai să ne imaginăm o situaţie similară dar dintr-un alt domeniu: consideraţi că ar fi benefic să fie interzis duminică transportul cu tramvaiul şi autobuzul pentru a favoriza, să zicem, taximetriştii? Într-un asemenea caz, nu ar rezulta că oamenii vor cheltui mai mult, artificial, pe transport?", explică reprezentanţii lanţului de magazine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.